Документальну стрічку та книгу «Скріплені кров'ю» презентували в Києві

Документальну стрічку та книгу «Скріплені кров'ю» презентували в Києві

9 Травня 2023
1193
9 Травня 2023
17:40

Документальну стрічку та книгу «Скріплені кров'ю» презентували в Києві

1193
Фільм та книга Олега Манчури та Олександра Кучерука висвітлюють явище грузинського добровольчого руху в російській війні проти України.
Документальну стрічку та книгу «Скріплені кров'ю» презентували в Києві
Документальну стрічку та книгу «Скріплені кров'ю» презентували в Києві

У Києві презентували документальний фільм та однойменну книгу «Скріплені кров'ю» Олега Манчури та Олександра Кучерука про участь грузинського добровольчого руху в російській війні проти України. Про це повідомив «Укрінформ».

Як зазначив редактор книги Ростислав Мартинюк, автори мали на меті висвітлити феномен грузинського добровольчого руху в Україні з 2014 року. У процесі написання видання поповнювалося біографіями та історіями грузинських військових, які загинули в Україні за державність. 

Автор однойменного фільму Олег Манчура розповів, що при створенні стрічки він працював на фронті у місцях розташування грузинських добровольців, а також спілкувався з їхніми родинами в Грузії та Бельгії. Фільм «Скріплені кров'ю» містить розповідь про воєнні події в Грузії 2008 року та участь грузинських військових у російсько-українській війні з 2014 року.

У стрічці зазначено, що наразі приблизно 2,5 тисячі грузинів воюють за Україну в російській повномасштабній війні.

За словами Ростислава Мартинюка, «Скріплені кров'ю» висвітлює не лише мілітарну співпрацю українців та грузинів.

«Це також про поєднання українських і грузинських родин», — сказав він.

Зокрема, один із головних героїв фільму, засновник грузинського підрозділу в Інтернаціональному легіоні оборони України Заза Нануашвілі, розповів: «Ось я говорив, що воюю за Грузію, але потім у мене народився маленький син, я створив сім’ю з українкою. Я полюбив Україну, як рідну. І тепер я можу від усього серця сказати, що я воюю і за Україну. За Грузію і за Україну».

Під час презентації пресофіцер 112 бригади ТрО ЗСУ Андрій Ковальов також наголосив на тому, що книга та фільм «Скріплені кров'ю» потрібні, щоб розповісти стратегічним партнерам про те, що Росія коїть злочини не лише в Україні.

«Однозначно і фільм, і книга надзвичайно потрібні, щоб насамперед наші стратегічні партнери розуміли, що в Україні у нас не унікальна ситуація. Росія вчиняє злочини скрізь, куди приходить. І так само, окрім окупованих територій України, є окуповані території Грузії, Молдови, за які ми теж несемо відповідальність. Ми маємо врешті перемогти імперіалізм, щоб більше не було страждань, щоб більше не було окупованих територій», — резюмував Ковальов.

Нагадаємо, 27 лютого минулого року президент Володимир Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які є друзями України:

«Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття. Іноземці та особи без громадянства мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ».

Згодом в Україні сформували окремий підрозділ з іноземців — Інтернаціональний легіон територіальної оборони України.

Фото: скриншот трансляції заходу в Укрінформі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1193
Читайте також
01.05.2023 15:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
2 720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду