Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»

Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»

9 Травня 2023
617
9 Травня 2023
10:41

Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»

617
Євгенія Бєлорусець є авторкою «Київського щоденника війни», який розповідає про події в Києві в перші тижні повномасштабного вторгнення.
Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»
Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»

Українська письменниця, художниця, фотографиня, журналістка, перекладачка та активістка Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи» 2023 року.

Вручення нагороди відбулося 8 травня в Представництві Єврокомісії в Берліні, повідомляє Укрінформ.

«Своїми роботами ви творите більше, ніж мистецтво. Ви створюєте те, чого люди потребують у часи темряви найбільше — надію та мужність. Ваші фотографії та тексти документують не лише жахи війни, вони допомагають нам зрозуміти, що проживають українці щодня.

Ви надаєте кожному українцю обличчя та голос, який чує вся Європа. В європейській спільноті ви — сильний голос… Своїми роботами ви підкреслюєте, що Україна є логічною частиною Європи, що вона належить до ЄС», — заявив на церемонії голова комітету в закордонних справах німецького Бундестагу Міхаель Рот.

Він додав, що Україна заслуговує на чіткий, чесний і реалістичний план набуття членства в ЄС. І переговори про вступ мають розпочатися щонайпізніше наприкінці цього року або на початку наступного. Це, за словами Рота, відповідає інтересам самої Європи.

Політик нагадав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц у нещодавній промові в Бундестазі з нагоди роковин російської агресії цитував Євгенію Бєлорусець.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв подякував Бєлорусець за донесення правди та зазначив, що солідарність німців стала можливою також завдяки її роботі.

Він констатував, що нинішня війна торкнулася всіх українців. Українці захищають спільні європейські цінності, тому дуже важливо, за його словами, щоб європейці побачили цю війну саме українськими очима. «Ми хочемо зробити для вас війну близькою, показати її, але тримати якнайдалі від вас», — звернувся посол до європейців.

«Ти протистоїш цій війні, проти цієї диктатури — за свободу своєї країни… Твоя робота дуже близька тим цінностям, які відстоюємо ми. Україну слід підтримати всім можливим, щоб вона захистила свій суверенітет, відновила свою територіальну цілісність. Ми повинні разом протистояти російському автократичному режиму», — звернулася до лауреатки президентка Європейського руху Німеччини Лінн Зелле.

Євгенія Бєлорусець є авторкою «Київського щоденника війни», який розповідає про події в українській столиці в перші тижні весни 2022 року, відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії. У листопаді минулого року за цю роботу вона отримала німецьку літературну премію Горста Бінґеля.

Нагадаємо, нещодавно українська журналістка Анастасія Платонова стала лауреаткою премії Women in Arts-2023.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
617
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду