Українська діаспора в Португалії закликала парламент країни засудити ідеологію рашизму

Українська діаспора в Португалії закликала парламент країни засудити ідеологію рашизму

6 Травня 2023
1265
6 Травня 2023
13:38

Українська діаспора в Португалії закликала парламент країни засудити ідеологію рашизму

1265
Голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха зауважив, що 3 травня в одній з програм державного телеканалу «Росія-1» пропагандист Володимир Соловйов також висловив можливість вторгнення російських військ до Португалії, аби «покарати всіх покидьків, які підтримували український нацистський режим».
Українська діаспора в Португалії закликала парламент країни засудити ідеологію рашизму
Українська діаспора в Португалії закликала парламент країни засудити ідеологію рашизму

Українська громада в Португалії звернулася до голови парламенту країни Аугушто Сантош Сільви з проханням підтримати постанову Верховної Ради України від 2 травня, якою рашизм визнано базовою ідеологією державної політики Росії. Відповідне звернення опублікував віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, передає Укрінформ.

Діаспоряни також зазначили, що постановою обранці українського народу просять міжнародну спільноту, ООН, Європейський парламент, Парламентську асамблею Ради Європи, Парламентську асамблею ОБСЄ, Парламентську асамблею НАТО та уряди і парламенти зарубіжних країн визнати російську державну політику набором небезпечних і деструктивних ідеологій, спрямованих на підрив міжнародного порядку та його принципів, а також засудити «рашизм» як людиноненависницьку ідеологію.

За словами Павла Садохи, Португалія теж стала «об’єктом загрозливої ​​та реваншистської риторики з боку пропагандистської машини Кремля».

«Нещодавно (3 травня 2023 року) в одній із найпопулярніших програм державного телеканалу "Росія-1" пропагандист Володимир Соловйов висловив можливість вторгнення російських військ до Португалії, обґрунтовуючи це тим, що необхідно "покарати всіх покидьків, які підтримували український нацистський режим"», — додав голова Спілки українців у Португалії.

Нагадаємо, 2 травня Верховна Рада офіційно визнала «рашизм» державною ідеологією Росії та закликала ООН, ЄС, міжнародні організації та уряди демократичних країн підтримати засудження політики рашизму.

У своїй заяві Верховна Рада визначила «рашизм як новий різновид тоталітарної ідеології та практики, який лежить в основі режиму, що сформувався у Російській Федерації під керівництвом президента В. Путіна та ґрунтується на традиціях російського шовінізму й імперіалізму, практиках комуністичного режиму СРСР та націонал-соціалізму».

Верховна Рада визнала в заяві, що ідеологічні засади та політика рашизму становлять загрозу міжнародному порядку і безпеці всього людства, сучасного світу та демократії.

Фото: фейсбук-сторінка Павла Садохи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду