СБУ заарештувала майно Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень

СБУ заарештувала майно Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень

13 Квітня 2023
1448
13 Квітня 2023
11:51

СБУ заарештувала майно Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень

1448
СБУ: Для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об'єкти на декілька афілійованих комерційних структур.
СБУ заарештувала майно Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень
СБУ заарештувала майно Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень

СБУ повідомила про арешт майна підсанкційного бізнесмена та екснардепа Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень.

Як повідомляє пресслужба СБУ, до списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива.  

«Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об’єкти на декілька афілійованих комерційних структур. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів», — повідомляє СБУ.

За матеріалами СБУ, Мін’юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств Новинського.

У кримінальному провадженні за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), співробітники Служби безпеки провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів.

«Під час обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу», — повідомляє СБУ.

8 липня 2022 року Верховна Рада припинила повноваження народного депутата Вадима Новинського.

Екснардеп Новинський до початку повномасштабної війни вважався одним із найбагатших бізнесменів України. Новинський також є дияконом УПЦ Московського патріархату, він також відомий як меценат цієї церкви. 

У грудні 2023 року Україна запровадила санкції  проти діячів релігійних організацій, афілійованих з центрами впливу у Росії. За даними ЗМІ, серед тих, хто отримав персональні санкції, є і Вадим Новинський.

Фото: Вадим Новинський/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду