Спецпредставник США заявив, що Балкани «отруєні» російською дезінформацією

Спецпредставник США заявив, що Балкани «отруєні» російською дезінформацією

12 Квітня 2023
975
12 Квітня 2023
20:52

Спецпредставник США заявив, що Балкани «отруєні» російською дезінформацією

975
Джеймс Рубін: Основним джерелом загрози в цій частині світу є створена Росією дезінформація, яка часто повторюється та діє через сербські медіа-платформи.
Спецпредставник США заявив, що Балкани «отруєні» російською дезінформацією
Спецпредставник США заявив, що Балкани «отруєні» російською дезінформацією

Спеціальний представник США з протидії глобальній дезінформації Джеймс Рубін заявив, що країни західнобалканського регіону «серйозно отруєні» кремлівською дезінформацією. Про це пише видання AP. 

У вівторок, 11 квітня, Рубін, який очолює Центр глобальної взаємодії при Держдепартаменті США, зазначив у коментарі журналістам Північної Македонії у столиці Скоп'є, що російська дезінформація у цьому регіоні поширюється здебільшого через сербські медіа.

«Основним джерелом загрози в цій частині світу є створена Росією дезінформація, яка часто повторюється та діє через сербські медіа-платформи, а потім повторюється та оприлюднюється тут, на Західних Балканах. Я б сказав, що цей регіон досить серйозно отруєний переважно російською дезінформацією», — сказав спецпредставник США.

Він додав, що президент Росії Володимир Путін хотів взяти український уряд та розділити Європу, однак зазнав невдачі в усіх аспектах.

«Але це не означає, що Росія не продовжує намагатися поширювати отруту дезінформації та розколу, призначеного для того, щоб розділити людей один від одного, розділити країни та спільноти одна від одної, внести розбрат», — зауважив Рубін.

За його словами, Захід «тільки починає боротися» з новою загрозою.

Раніше Служба зовнішніх справ Євросоюзу назвала Росію головною країною-дезінформатором 2022 року. На думку відомства, головною темою російських інформаційних атак стала війна Росії проти України. У шістдесяти випадках зі ста їхньою метою було виправдати російське вторгнення. Також інформаційні атаки Росії мали на меті дискредитувати Європейський союз та країни, що входять до нього.

У лютому Європейський Союз заявив про плани запустити нову платформу для боротьби з дезінформацією Росії та Китаю. 

Фото: rtv21.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
975
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду