В РФ посилюють репресії через використання предметів у синьо-жовтих кольорах

В РФ посилюють репресії через використання предметів у синьо-жовтих кольорах

4 Червня 2023
2225
4 Червня 2023
13:01

В РФ посилюють репресії через використання предметів у синьо-жовтих кольорах

2225
Британська розвідка вбачає в цьому наростання параноїдальних настроїв серед представників російської влади.
В РФ посилюють репресії через використання предметів у синьо-жовтих кольорах
В РФ посилюють репресії через використання предметів у синьо-жовтих кольорах

У Росії почастішали репресії через використання предметів у синьо-жовтих кольорах, що свідчить про невпевненість та параноїдальні настрої серед російських чиновників. Про це йдеться у звіті оборонної розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Як зазначається у звіті, деякі місцеві російські силовики, ймовірно, інтерпретують «драконівське законодавство Росії воєнного часу так, що публічна демонстрація синьо-жовтих предметів є поза законом, оскільки це може свідчити про приховану підтримку України».

Так, 9 травня співробітник будинку для людей похилого віку був заарештований за те, що одягнув на роботу синьо-жовту куртку. Крім того, днями Росгвардія заарештувала 22-річного чоловіка у Волхові під Санкт-Петербургом за демонстрацію синьо-жовтого прапора, який, як з'ясувалося згодом, є прапором власних Повітряно-космічних сил Росії.

«Придушення підкреслює невпевненість серед параноїдального російського офіціозу щодо того, що є і вважається допустимим у дедалі більш тоталітарній системі. Критика арештів пролунала з несподіваного боку — ультранаціоналістичної, провоєнної Ліберально-демократичної партії. Власний брендинг партії містить жовтий колір на синьому тлі», — коментують експерти британської розвідки.

Раніше розвідка Великої Британії повідомила, що на російському державному телеканалі НТВ пролунала пропозиція не обирати наступним президентом Росії Володимира Путіна. Це при тому, що за останні 15 місяців, на думку британської розвідки, Росія запровадила обмеження свободи слова, яких не було з радянських часів.

Крім того, у Міноборони Великої Британії вважають, що Росія використає останній інцидент на прикордонні Бєлгородської області для просування своєї офіційної версії того, що вона є «жертвою війни».

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2225
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
299 дн. тому
То ось яка головна тема! Щоб відвернути увагу від обіцяного контрбліцкригу. Нехай наші коруповані посадовці тягнуть. Бігають по коридорах бункерів з православними бубнами і звертаються до юдейського Бога щоб той зробив за них всю роботу. Тим часом Росія ракетами і дронами вбиває дітей.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду