Білий дім назвав заяви Путіна про Україну абсурдом

Білий дім назвав заяви Путіна про Україну абсурдом

21 Лютого 2023
3720
21 Лютого 2023
15:14

Білий дім назвав заяви Путіна про Україну абсурдом

3720
Джейк Салліван: Війна одразу закінчиться, якщо Росія припинить бойові дії і виведе свої війська з території України.
Білий дім назвав заяви Путіна про Україну абсурдом
Білий дім назвав заяви Путіна про Україну абсурдом

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван назвав абсурдом твердження російського диктатора Володимира Путіна про те, що у війні проти України «Росія є жертвою, а не агресором».

«Ніхто не нападає на Росію. Твердження, що Росія перебувала під військовою загрозою з боку України, чи будь-кого іншого є абсурдними...»,цитує Саллівана «Радіо Свобода».

За словами Саллівана, війна одразу закінчиться, якщо Росія припинить бойові дії і виведе свої війська з території України. Однак, «якщо Україна припинить воювати, а Сполучені Штати та коаліція перестануть їй допомагати, тоді Україна зникає з карти».

21 лютого Путін виступив із посланням до Федеральних зборів, повторивши низку пропагандистських кліше та стандартних звинувачень у бік України та Заходу. Зокрема, диктатор заявив, що «Росія жертва, а не агресор», мовляв, це «Захід і Україна розв’язали війну».

Путін повторив тези російської пропаганди про те, що «західні країни готували Україну як анти-Росію ще з середини 19 сторіччя» і що «Україна окупована економічно, політично і військово західними країнами, зокрема США».

Диктатор у своєму посланні жодним словом не згадав про десятки тисяч вбитих у війні українців та про десятки знищених міст. 

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що послання  Путіна публічно продемонструвало «неактуальність та розгубленість» російського диктатора.

Свою промову Путін виголосив за кілька годин до виступу у Варшаві президента США Джо Байдена який прибув до Польщі після неанонсованого візиту до Києва. 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України. ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії, планомірно звільняючи українські землі від російської окупації.

Росіяни не дотримуються правил ведення війни, обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Архівне фото: Asia Society/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду