До Києва прибув президент США Джо Байден

До Києва прибув президент США Джо Байден

20 Лютого 2023
4531
20 Лютого 2023
11:59

До Києва прибув президент США Джо Байден

4531
Візит не був анонсований заздалегідь.
До Києва прибув президент США Джо Байден
До Києва прибув президент США Джо Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у понеділок, 20 лютого, прибув до Києва. Візит підтвердив на своїй сторінці у фейсбуці президент України Володимир Зеленський.

Це перший візит американського президента в Україну за 15 років. Востаннє до Києва у 2008 році навідувався Джордж Буш-молодший. 

Нагадаємо, раніше в мережі почали з'являтися відео, як президент США у компанії президента Володимира Зеленського проходить біля Михайлівського собору. На фоні чутно, як лунає сигнал повітряної тривоги, яка справді почалась у Києві об 11:34.

Раніше Міністерство закордонних справ повідомило, що сьогодні, 20 лютого у Києві очікується візит когось із «головних» західних партнерів України.  Кого саме очікують, у міністерстві тоді не вказали. 

ЗМІ повідомляли, що вранці 20 лютого у Києві були перекриті вулиці у центрі міста, поблизу посольства США, а також дороги від посольства у сторону до центрального залізничного вокзалу.

Як пише «Слово і діло», це вже п'ятий візит президента Сполучених Штатів до України часів незалежності. Тричі в Україні був Білл Клінтон — у січні 1994 року неофіційно перед укладенням Будапештського меморандуму, у травні 1995 року та у червні 2000-го.

Востаннє президент США відвідував Україну ще в 2008 році – це був Джордж Буш-молодший. Це був наразі єдиний візит очільника США в епоху після Помаранчевої революції. Президенти Барак Обама та Дональд Трамп Україну не відвідували.

Крім того, у серпні 1991 року, ще до проголошення незалежності України, до Києва приїжджав Джордж Буш-старший. Його візит запам’ятався промовою у Верховній Раді, яка ввійшла в історію як «котлета по-київськи». 

Сам Джо Байден приїжджав до України в статусі віцепрезидента США вже шість разів — тричі у 2014 році, у грудні 2015-го та у січні 2017 року.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4531
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду