detector.media
18.01.2023 15:42
Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС
Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС
Ігор Клименко працюватиме на посаді, допоки парламент не проголосує за нового міністра.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про призначення очільника Нацполіції Ігоря Клименка в.о. голови МВС України. Призначення відбулось після загибелі у Броварах очільника відомства Дениса Монастирського.

Уряд призначив Клименка заступником міністра внутрішніх справ — головою Національної поліції Україні і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

«Після обговорення з Парламентом буде подання на призначення нового керівника відомства. Міністерство внутрішніх справ — одна з ключових ланок безпеки нашої країни, а тому задіяні необхідні протоколи, щоб зберегти керованість усіма процесами», повідомив Шмигаль у телеграмі.

18 січня у Броварах унаслідок падіння гвинтокрила загинули 16 людей, серед них вище керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Катастрофа сталась поруч із дитячим садком та багатоповерховим житловим будинком. 

ДСНС станом на 15:00 повідомляла, що на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих, з них 1 дитина та дев'ять людей, які перебували на борту. Травмовано 25 людей, з них 11 дітей.

В Офісі президента повідомили, що гелікоптер ДСНС з керівництвом МВС на борту летів у справах «в одну з "гарячих" точок, де зараз тривають бойові дії». На борту було дев'ять людей.

Зараз невідомо, що могло стати причиною катастрофи, СБУ відкрила провадження, серед основних версій — порушення правил польоту, технічна несправність гвинтокрила та умисні дії. 

Фото: Ігор Клименко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY