Рада призначила Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ

Рада призначила Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ

7 Лютого 2023
311
7 Лютого 2023
12:16

Рада призначила Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ

311
Призначення Клименка на посаду міністра підтримав 321 нардеп.
Рада призначила Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ
Рада призначила Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ

У вівторок, 7 лютого, Верховна Рада призначила Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ України. Про це повідомив нардеп фракції «Голос» Ярослав Железняк.

«Рада призначила Клименко І.В. на посаду Міністра внутрішніх справ України. Представляв пана Клименко Прем’єр — міністр. Без Президента та інших», — повідомив Железняк у телеграмі.

Також 7 лютого Верховна Рада підтримала подання президента Володимира Зеленського про призначення  головою СБУ Василя Малюка.

З вересня 2019 року по січень 2023 року Ігорь Клименко очолював Національну поліцію України.

18 січня 2023 року Кабмін призначив Клименка в.о. голови МВС України. Призначення відбулось після загибелі у Броварах очільника відомства Дениса Монастирського.

18 січня у Броварах унаслідок падіння гвинтокрила загинули 16 людей, серед них вище керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Катастрофа сталась поруч із дитячим садком та багатоповерховим житловим будинком. 

В Офісі президента повідомили, що гелікоптер ДСНС з керівництвом МВС на борту летів у справах «в одну з "гарячих" точок, де зараз тривають бойові дії». На борту було дев'ять людей.

Невідомо, що могло стати причиною катастрофи, СБУ відкрила провадження, серед основних версій — порушення правил польоту, технічна несправність гвинтокрила та умисні дії. 

Фото: Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України/Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду