У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату

У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату

10 Січня 2023
1174
10 Січня 2023
16:25

У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату

1174
У Братську Іркутської області у підпалі військкомату підозрюють звукорежисера місцевої телекомпанії, яка підтримує війну проти України.
У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату
У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату

У Росії у місті Братськ Іркутської області затримали 21-річного звукорежисера місцевої телекомпанії, яка підтримує війну в Україні, за підозрою у підпалі військкомату. Про це повідомляють «Сибирь.Реалии».

9 січня о 2 годині ночі невідомий переліз через паркан військкомату у Братську на вулиці Рябіновій, 11, після того там почалася пожежа. За даними Baza, хтось кинув у вікно приміщення на першому поверсі пляшку із запальною сумішшю.

За даними ASTRA, того самого дня за підозрою в підпалі військкомату затримали звукорежисера ТРК «Братськ» Дмитра М.

На сайті ТРК у списку співробітників Дмитра немає, однак в архівній версії сайту вказано прізвище співробітника, про якого може йтися – Дмитро Міхєєв.

У компанії заявили, що Дмитро М. «тут більше не працює». На запитання, у зв'язку з чим, у ТРК відмовилися відповідати, як і на запитання про затримання звукорежисера.

Засновником ТРК «Братськ» є міська адміністрація. Телекомпанія підтримує російську агресію в Україні, повідомляючи зокрема про підтримку мобілізованих і візити на окуповані території України.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив «часткову мобілізацію» в Росії. Цього ж дня росіяни вийшли на мітинги. Протести відбулися в 38 містах. Поліція затримала понад 1300 осіб, серед них були й журналісти. Люди, які виступають проти війни, продовжують виходити на мітинги.

Спершу у російському уряді повідомляли, що IT-спеціалісти, зв'язківці та представники медіа отримають відстрочку від мобілізації. Утім згодом стало відомо, що у Росії вже почали присилати повістки працівникам ЗМІ і журналістам. 

Фото: телеграм-канал «Братчане»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1174
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду