detector.media
10.01.2023 16:25
У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату
У Росії затримали звукорежисера місцевої ТРК за підпал військкомату
У Братську Іркутської області у підпалі військкомату підозрюють звукорежисера місцевої телекомпанії, яка підтримує війну проти України.

У Росії у місті Братськ Іркутської області затримали 21-річного звукорежисера місцевої телекомпанії, яка підтримує війну в Україні, за підозрою у підпалі військкомату. Про це повідомляють «Сибирь.Реалии».

9 січня о 2 годині ночі невідомий переліз через паркан військкомату у Братську на вулиці Рябіновій, 11, після того там почалася пожежа. За даними Baza, хтось кинув у вікно приміщення на першому поверсі пляшку із запальною сумішшю.

За даними ASTRA, того самого дня за підозрою в підпалі військкомату затримали звукорежисера ТРК «Братськ» Дмитра М.

На сайті ТРК у списку співробітників Дмитра немає, однак в архівній версії сайту вказано прізвище співробітника, про якого може йтися – Дмитро Міхєєв.

У компанії заявили, що Дмитро М. «тут більше не працює». На запитання, у зв'язку з чим, у ТРК відмовилися відповідати, як і на запитання про затримання звукорежисера.

Засновником ТРК «Братськ» є міська адміністрація. Телекомпанія підтримує російську агресію в Україні, повідомляючи зокрема про підтримку мобілізованих і візити на окуповані території України.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив «часткову мобілізацію» в Росії. Цього ж дня росіяни вийшли на мітинги. Протести відбулися в 38 містах. Поліція затримала понад 1300 осіб, серед них були й журналісти. Люди, які виступають проти війни, продовжують виходити на мітинги.

Спершу у російському уряді повідомляли, що IT-спеціалісти, зв'язківці та представники медіа отримають відстрочку від мобілізації. Утім згодом стало відомо, що у Росії вже почали присилати повістки працівникам ЗМІ і журналістам. 

Фото: телеграм-канал «Братчане»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY