Литва позбавить громадянства російську балерину Ілзе Лієпу

Литва позбавить громадянства російську балерину Ілзе Лієпу

13 Листопада 2023
1075
13 Листопада 2023
17:26

Литва позбавить громадянства російську балерину Ілзе Лієпу

1075
В одному зі своїх інтерв'ю для ютуб-каналу телеведучого Вʼячеслава Манучарова балерина не приховує своєї симпатії до Володимира Путіна, називає війну проти України «спецоперацією» та підтримує дії російської армії, а також виступає проти знесення радянських памʼяток у Литві.
Литва позбавить громадянства російську балерину Ілзе Лієпу
Литва позбавить громадянства російську балерину Ілзе Лієпу

Міністерство внутрішніх справ Литви доручило Департаменту міграції розпочати процедуру позбавлення громадянства щодо російської балерини Ілзе Лієпи через її публічні заяви, в яких відомство вбачає дискредитацію держави. Про це повідомило Delfi.

Зокрема, в одному зі своїх інтерв'ю для ютуб-каналу телеведучого Вʼячеслава Манучарова балерина не приховує своєї симпатії до Володимира Путіна, називає війну проти України «спецоперацією» та підтримує дії російської армії, а також виступає проти знесення радянських памʼяток у Литві.

Департамент міграції надіслав запити до МЗС, департаменту державної безпеки та департаменту поліції Литви щодо висловлювань Лієпи, які, на думку відомства, загрожують національній безпеці.

За даними Delfi, згодом МВС звернеться до президента Литви Ґітанаса Науседи. Саме він на підставі висновку комісії з громадянства ухвалює остаточне рішення щодо позбавлення громадянства, яке надали як виняток.

Як виняток литовський паспорт у 2000 році отримала й Ілзе Лієпа. Громадянство надали, враховуючи те, що солістка московського Большого театру понад 10 років танцювала з литовським артистом балету Пятрасом Скірмантасом.

За даними МВС крани, 800 осіб, які є громадянами РФ, раніше отримали паспорт Литви як виняток. Відомство заявило, що звернеться до Державного департаменту безпеки з проханням ретельно оцінювати цих людей та оперативно надавати інформацію про них.

Нагадаємо, у вересні Комісія з питань радіо і телебачення Литви (LRTK) ухвалила рішення заблокувати 53 IP-адреси, які надавали доступ до заборонених у Литві російських пропагандистських телеканалів. Серед них — російські телеканали Russia Today, «Спутник», «Россия РТР/РТР Планета», «Россия 24», «ТВ Центр Интернешнл», «НТВ/НТВ Мир», «Россия 1», «РЕН ТВ» і «Первый канал».

Фото: росЗМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1075
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду