Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)

Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)

6 Січня 2023
1301

Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)

1301
Редакція Irish Independent: Ми розуміємо, що ніщо не зрівняється з власною домівкою, але сподіваємося, що поки ми ділимося нашим домом з вами, це трохи полегшить відчуття відірваності від рідних.
Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)
Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)

Ірландська щоденна газета Irish Independent випустила редакційне привітання з Різдвом для українців, що проживають в Ірландії, українською мовою.

Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці українська блогерка, ексвикладачка Школи журналістики та Бізнес-школи УКУ Ніна Міщенко, яка тимчасово проживає в Ірландії. Вона опублікувала фотографію сторінки Irish Independent з привітанням від Irish Independent.

Стаття має назву «Різдвяне послання українцям в Ірландії».

«Коли ви прибули сюди, наша країна напевно здалася вам порожнім аркушем. Ми спробували написати на ньому слова "Ласкаво просимо!". Тепер наше завдання – зробити так, аби ви відчули це», – йдеться на початку публікації.

Автори тексту кажуть, що розуміють, як це, коли бракує фізичної присутності рідних під час свят, а також порівнюють українські та ірландські різдвяні традиції, згадуючи про пампухи та кутю, дідух і Святвечір 6 січня.

«Ми розуміємо, що ніщо не зрівняється з власною домівкою, але сподіваємося, що поки ми ділимося нашим домом з вами, це трохи полегшить відчуття відірваності від рідних», – пише редакція газети.

Автори також згадують про «героїчний дух» та «хоробрість» українців: «Ви показали світові, що груба сила не може перемогти націю з такою міцною любов’ю до власного народу, в свідомості якого так глибоко живе почуття власної землі, власного місця».

Irish Independent («Ірландська незалежна») – найпопулярніша щоденна газета Ірландії, яка видається від 1905 року.

Нагадаємо, Папа Франциск під час урочистої різдвяної проповіді 25 грудня нагадав світу про українців та війну в Україні. Крім того, свої різдвяні привітання зі згадкою про Україну опублікували представництво Європейського Союзу в Україні, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та інші. 

Фото: Суспільне / Львів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
27.12.2022 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12 506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду