Україна приймає вітання з Різдвом від міжнародної спільноти

Україна приймає вітання з Різдвом від міжнародної спільноти

24 Грудня 2022
2089
24 Грудня 2022
13:10

Україна приймає вітання з Різдвом від міжнародної спільноти

2089
Насамперед, у святкових відео йдеться про підтримку України.
Україна приймає вітання з Різдвом від міжнародної спільноти
Україна приймає вітання з Різдвом від міжнародної спільноти

Свої привітання опублікували представництво Європейського Союзу в Україні, прем'єр Великої Британії Ріші Сунак. Команда українського проекту Ukraine World нагадала, якими були новорічні свята минулого року у Маріуполі, який знищують російські окупанти.

На сторінці ЄС в Україні опубліковано відео на мотив колядки «Тиха ніч, свята ніч!». Слова «Тиха ніч, свята ніч! Ясність б'є від зірниць. Дитинонька пресвята, така ясна, мов зоря, спочиває в тихім сні» проілюстровані кадрами війни, що триває в Україні. Це військовий, який тримає немовля, вибухи від російських обстрілів, місто без освітлення.

«Понад 300 днів точиться жорстока загарбницька війна Росії проти України. Не відводь очей», — йдеться в тексті відео.

Прем'єр-міністр Великої Британії 23 грудня на своїй сторінці у твіттері опублікував різдвяну історію із закликом підтримати Україну. За сюжетом, дві дівчинки святкують Різдво. Поки маленька британка роздивляється святкові ілюмінації, її ровесниця з України сподівається на різдвяне диво під звуки сирен повітряної тривоги. Новини з України спонукають англійку замислитися про суть Різдва, і вона вирішує надіслати подарунок до міста, де через обстріли не працюють святкові дитячі крамниці. Це гірлянда, завдяки їй на знестумленій вулиці одним освітленим вікном стає більше. «У це Різдво ми з тобою, Україно»,— зазначив Ріші Сунак.

Команда проєкту Ukraine World пропонує згадати, яким був Маріуполь до початку російського вторгнення в Україну. У святковій ілюмінації показано будівлю маріупольського драмтеатру, який було знищено російською бомбою. Точна кількість жертв досі не встановлена, адже загарбники ліквідували сліди свого злочину.

Нагадаємо, швейцарський митець Геррі Хофштеттер розпочав у Києві світловий тур «Різдвяне світло для надії». Протягом трьох днів обрані ним будівлі столиці засяють новими кольорами.

Фото: кадр з відео на сторінці Ріші Сунака

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2089
Читайте також
27.12.2022 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12 504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду