detector.media
06.01.2023 16:42
Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)
Irish Independent привітала українців з Різдвом українською мовою (ФОТО)
Редакція Irish Independent: Ми розуміємо, що ніщо не зрівняється з власною домівкою, але сподіваємося, що поки ми ділимося нашим домом з вами, це трохи полегшить відчуття відірваності від рідних.

Ірландська щоденна газета Irish Independent випустила редакційне привітання з Різдвом для українців, що проживають в Ірландії, українською мовою.

Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці українська блогерка, ексвикладачка Школи журналістики та Бізнес-школи УКУ Ніна Міщенко, яка тимчасово проживає в Ірландії. Вона опублікувала фотографію сторінки Irish Independent з привітанням від Irish Independent.

Стаття має назву «Різдвяне послання українцям в Ірландії».

«Коли ви прибули сюди, наша країна напевно здалася вам порожнім аркушем. Ми спробували написати на ньому слова "Ласкаво просимо!". Тепер наше завдання – зробити так, аби ви відчули це», – йдеться на початку публікації.

Автори тексту кажуть, що розуміють, як це, коли бракує фізичної присутності рідних під час свят, а також порівнюють українські та ірландські різдвяні традиції, згадуючи про пампухи та кутю, дідух і Святвечір 6 січня.

«Ми розуміємо, що ніщо не зрівняється з власною домівкою, але сподіваємося, що поки ми ділимося нашим домом з вами, це трохи полегшить відчуття відірваності від рідних», – пише редакція газети.

Автори також згадують про «героїчний дух» та «хоробрість» українців: «Ви показали світові, що груба сила не може перемогти націю з такою міцною любов’ю до власного народу, в свідомості якого так глибоко живе почуття власної землі, власного місця».

Irish Independent («Ірландська незалежна») – найпопулярніша щоденна газета Ірландії, яка видається від 1905 року.

Нагадаємо, Папа Франциск під час урочистої різдвяної проповіді 25 грудня нагадав світу про українців та війну в Україні. Крім того, свої різдвяні привітання зі згадкою про Україну опублікували представництво Європейського Союзу в Україні, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та інші. 

Фото: Суспільне / Львів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY