Росіяни розбомбили приміщення, де проходив «Межигір‘яФест»

Росіяни розбомбили приміщення, де проходив «Межигір‘яФест»

12 Березня 2022
5849
12 Березня 2022
15:07

Росіяни розбомбили приміщення, де проходив «Межигір‘яФест»

5849
Росіяни скинули дві касетні бомби, намагаючись вимкнути мобільний зв'язок.
Росіяни розбомбили приміщення, де проходив «Межигір‘яФест»
Росіяни розбомбили приміщення, де проходив «Межигір‘яФест»

До парку Межигірʼя, який став символом перемоги над режимом Віктора Януковича, зараз наближається лінія фронту. Ще на початку війни ексрезиденція колишнього президента зазнала обстрілів. Зокрема, зруйновано приміщення, де проходила конференція журналістів-розслідувачів «Межигір‘яФест», пише сайт «Слідство.Інфо».

Репортаж має назву «Дві касетні бомби для Межигір’я: колишня резиденція Януковича переховує місцевих жителів від обстрілів».

«По нам вдарили о 5:10 в перший день війни», — розповів журналістам комендант Межигірʼя Денис Тарахкотелик. Росіяни обстріляли з літака набережну і поцілили у ангар, де проходив  «Межигір‘яФест». Пожежу у будівлі змогли загасити власними силами.

Тоді росіяни скинули дві касетні бомби. «Нас літаком бомбардували, знищили весь мобільний зв’язок на головній вишці», — розповів Денис Тарахкотелик.

Зараз у місцевих підвалах переховуються люди із сіл поруч та біженці із тих місць, де вже йдуть бої з російськими окупантами. «Бували дні, коли в нас укривалося до 60 дітей. Зараз перебувають кілька десятків людей», — каже комендант.

На повернення Януковича у Межигірʼї не чекають, експрезидента готові прийняти тільки як арештанта, який постане перед судом. Для цього тут готові забезпечити йому охорону.

«Межигір’яФест» —  міжнародна конференція журналістів-розслідувачів, яка відбувається щороку, починаючи з 2014-го. Під час форуму українські та іноземні журналісти обговорюють актуальні проблеми, влаштовують воркшопи та майстер-класи. Конференція проходить на кількох локаціях у національному парку та збирає щороку 300-600 людей.

Фото: «Слідство. Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5849
Читайте також
13.06.2019 13:50
Володимир Малинка
Володимир Рихліцький
1 622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду