У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи

У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи

4 Січня 2023
1401

У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи

1401
Під час обшуку у мешканця Тернополя вилучили близько 30 тисяч SIM-карток, які він використовував для реєстрації фейкових облікових записів.
У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи
У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи

Правоохоронці викрили ботоферму у Тернополі, яка поширювала неправдиву інформацію та проросійські наративи. Про це повідомила Нацполіція в Тернопільській області.

За даними слідства, мешканець Тернополя використовував близько 30 тисяч SIM-карток для створення фейкових акаунтів у соціальних мережах. Під час проведення обшуку було вилучено ці SIM-картки, а також 29 GSM-шлюзів і комп’ютерну техніку, яка підтримувала цілодобову роботу апаратно-програмного комплексу.

«З фейкових акаунтів у соціальних мережах розповсюджували неправдиву інформацію та протиправний контент, в тому числі, і на веб-ресурсах, що заборонені на території України. Зокрема дописи й коментарі містили прокремлівські наративи, виправдання окупації українських територій, пропаганду війни, дискредитували захисників України або представників органів влади», — йдеться в повідомленні поліції.

Наразі тривають слідчі дії. Розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Раніше у Запоріжжі викрили ботоферму на 70 тисяч акаунтів, яка працювала на ворога та поширювала фейки про українську армію.

Фото: Національна поліція в Тернопільській області 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1401
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Tank
477 дн. тому
а де ім"я героя? Друзі...родичі...сусіди повинні знати героя в обличчя!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду