detector.media
04.01.2023 17:08
У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи
У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи
Під час обшуку у мешканця Тернополя вилучили близько 30 тисяч SIM-карток, які він використовував для реєстрації фейкових облікових записів.

Правоохоронці викрили ботоферму у Тернополі, яка поширювала неправдиву інформацію та проросійські наративи. Про це повідомила Нацполіція в Тернопільській області.

За даними слідства, мешканець Тернополя використовував близько 30 тисяч SIM-карток для створення фейкових акаунтів у соціальних мережах. Під час проведення обшуку було вилучено ці SIM-картки, а також 29 GSM-шлюзів і комп’ютерну техніку, яка підтримувала цілодобову роботу апаратно-програмного комплексу.

«З фейкових акаунтів у соціальних мережах розповсюджували неправдиву інформацію та протиправний контент, в тому числі, і на веб-ресурсах, що заборонені на території України. Зокрема дописи й коментарі містили прокремлівські наративи, виправдання окупації українських територій, пропаганду війни, дискредитували захисників України або представників органів влади», — йдеться в повідомленні поліції.

Наразі тривають слідчі дії. Розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Раніше у Запоріжжі викрили ботоферму на 70 тисяч акаунтів, яка працювала на ворога та поширювала фейки про українську армію.

Фото: Національна поліція в Тернопільській області 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY