Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали

Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали

30 Грудня 2022
23314
30 Грудня 2022
09:00

Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали

23314
Що подивитись 31 грудня і 1 січня на каналах медіагруп «1+1», StarLight Media, «Інтер», Суспільного та українського іномовлення.
Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали
Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали

Велика війна змінила українське телебачення до невпізнаваності. Зараз важко повірити, що рік тому — на новий 2022-й — в ефірі українських телеканалів лунали російськомовні жарти й пісні, на які Національна рада з питань телебачення і радіомовлення реагувала обуренням. Після десяти місяців повномасштабної російської агресії питання, чи запрошувати в ефір російських зірок і чи співати «песни о главном», уже не стоїть. Телеканали радше розмірковують, наскільки доречними під час війни є традиційні розважальні формати — мюзикли, гумористичні й музичні концерти тощо. А в тому, що розважальні ефіри будуть пронизані патріотичним і проукраїнським духом, немає сумніву.

«Детектор медіа» запитав комерційні, суспільні й державні телеканали, що вони показуватимуть на Новий рік 2023 рік.

«1+1 media». Генпродюсер медіагрупи Максим Кривицький каже, що під час війни «важливо забезпечувати глядачів не лише потужним інформаційним мовленням, а й надавати доступ до актуального художнього й розважального контенту, який допомагатиме знаходити натхнення і сили для боротьби».

Канал — флагман медіагрупи виробляє і транслює спільний телемарафон «Єдині новини», і саме «Плюсам» випало чергувати в національному ефірі з шостої вечора 31 грудня до шостої ранку першого січня. Редакція готує новорічний ефір зі студії «ТСН» з гостями та виїзної на Софійській площі в Києві. В ефірі працюватимуть Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька, Святослав Гринчук і Наталія Островська. Розважальну ж складову бере на себе новостворений канал-дублер «1+1 Україна», який стартував 25 грудня і вже показав разом із ТЕТом «Вечірній квартал», а 26 грудня — музично-благодійний вечір «Ти не один», вироблений командою Big Brave Events разом із фестивалем Atlas.

31 грудня «1+1 Україна» покаже святковий випуск «Сніданку з 1+1», який триватиме з 8:00 до 11:00. «Ефір буде присвячений зв’язку з рідними, глядачам покажуть історії пошуку близьких, об’єднання родин та подвигів українців. Також у випуску будуть музичні номери Віри Кекелії і групи Kozak System, а піаніст Євген Хмара супроводжуватиме весь ефір музично», — розповіли у пресслужбі. До «Сніданку» запросять Олексія Арестовича, Віталія Кіма і Юлію Тайру Паєвську. О 21:00 в ефір вийде прем’єра новорічного «Вечірнього кварталу» за участі артисток «Жіночого кварталу». Про різдвяний випуск «Вечірнього кварталу» «Детектор медіа» вже писав.

ТЕТ на свята показуватиме художні фільми й мультфільми, а також спеціально зняті ролики про чотири українські традиції — коляду, вертеп, День святого Миколая і Святвечір. «2+2» покаже власні програми, голлівудські фільми та серіали. «Плюсплюс» — три частини мультфільму «Історія іграшок» і нові серії мультсеріалу «Леді Баг і Супер-Кіт».

StarLightMedia. Виконавча директорка ICTV й новоствореного каналу-дублера ICTV2 Анастасія Штейнгауз сказала «Детектору медіа», що, на її думку, під час війни на свята доречним є продукт, який несе український культурний код. «У таких ефірах не має бути ворога і його наративів. Потрібен сторітелінг, який дає надію, радість, ще раз доводить, що добро завжди перемагає. Контент, який дає можливість відволіктись на дві хвилини через жарти», — пояснила вона. За словами Анастасії, обрати контент для святкового ефіру було нелегко, бо війна триває, «але місце для свята має бути все одно». ICTV транслюватиме спільний телемарафон, а ICTV2 — сімейний і розважальний контент (до речі, у слотах, де на довоєнному ICTV були новини, показуватимуть включення з «Єдиних новин»).

31 грудня ICTV2 показуватиме комедійний цикл «Поліцейська академія». О 23:45 покаже новорічне привітання Володимира Зеленського. Після опівночі в ефір вийде українська комедія «Дільничний із ДВРЗ. Операція Новий рік» із Вʼячеславом Довженком у головній ролі, а після нього — пригодницький комедійний фільм «Козаки. Абсолютно брехлива історія». Першого січня зранку на ICTV2 покажуть фільм «Нереальний КОПець», потім повторить «Дільничного з ДВРЗ», а у другій половині дня — чотири частини циклу «Парк Юрського періоду» Стівена Спілберга.

Новий канал 31 грудня і 1 січня крутитиме кіно й мультфільми для всієї родини: «Монстри на канікулах», дві частини «Крижаного серця», дві частини «Чаклунки», а в перші години нового року — «Красуню і чудовисько» з Еммою Вотсон. Першого січня о 19:00 покажуть «Піратів Карибського моря», а о 22:00 — фільм «Джон Картер. Між двох світів».

У новорічному ефірі телеканалу СТБ будуть голлівудські «Попелюшка», «Хроніки Нарнії» та «Брюс всемогутній» і сімейний ситком «Коли ми вдома. Разом до перемоги». Першого січня — всі серії фільму «Ми більше ніж я» і весь мінісеріал «Спіймати Кайдаша».

«Інтер». Канал-флагман транслює спільний телемарафон. Пресслужба медіагрупи поки що не відповіла на запитання «Детектора медіа» про принципи формування святкового ефіру інших каналів, тож переповімо те, що відомо з відкритих джерел. К1 31 грудня покаже мультфільм «Королівський коргі», фільми «Мій друг Дід Мороз», «Санта-здоровань», «Подорож Гектора в пошуках щастя»; першого січня в ефірі крім фільмів буде проєкт «Місця сили».

НТН показуватиме «Графа Монте-Кристо», «Високий блондин у чорному черевику», «Прибульців з Америки» та інші фільми. Новорічної ночі в ефірі каналу будуть музичні концерти, зокрема групи «ТіК» і «Брати Гадюкіни».

На «Пікселі», «Ентер-фільмі» і каналі «Мега» буде звичне для них програмування.

Іномовлення. У «Мультимедійній платформі іномовлення України» на запитання «Детектора медіа» відповіли, що ефір на Новий рік має бути «доречним нашій ситуації: теплим, затишним, спокійним, який би допоміг людям відволіктися, відпочити і зустріти Новий рік з вірою в Перемогу». Тут не готують «аж занадто специфічного програмування для Нового року чи Різдва, але не оминуть особливості цих днів».

31 грудня на каналі «Дом» буде спецефір «Ранку вдома», де у студії зберуться ведучі й гості — бойові медики, військові, волонтери, артисти. «Вибір гостей обумовлений тим, що канал орієнтований на поширення ідеї громадянського оптимізму, зміцнення громадянської впевненості та єдності з країною тих українців, які вимушено залишили батьківщину. Наша ведуча Ірина Хоменко готує авторський музичних подарунок, від Лілії Ребрик та Костянтина Октябрського також будуть подарунки», — розповіли нам у пресслужбі. Цього дня також вийде спецвипуск програми «#Муз_Оборона» з піснями, «народженими війною». 31 грудня і 1 січня в ефірі «Дома» буде новорічний спецвипуск «Тихого вечора з Оленою Кравець». Програма матиме більший хронометраж, більше музичних гостей і номерів. Опівночі покажуть звернення президента, а після «Тихого вечора» — спецвипуск «Живий концерт. Наші хіти»: добірка номерів із випусків «Живого концерту», які виходили на каналі «Дом» цього року. Показуватимуть також фільми: «Пригоди S Миколая», «Все, що я хочу на Різдво», «Мої думки тихі», «У пошуках Санти», «Кейт і Лео» та інші.

Російськомовний канал іномовлення «FreeДом» працюватиме у традиційному форматі інформаційного марафону. Будуть інформаційно-аналітичні підсумки року, програми про особливості святкування новорічних свят у Східній Європі та інші спецтеми. У новорічну ніч «FreeДом», як і «Дом», покаже спецвипуск «Живого концерту». Втім тут готові змінити сітку мовлення, якщо станеться щось екстраординарне.

Суспільне. Перший канал транслює спільний телемарафон. В його ефірі вийде огляд ключових подій війни Росії проти України (перемоги ЗСУ, допомога західних партнерів, розробки української зброї тощо), а також темами стануть -  підсумки міжнародної політики,  українізація у країні та популярність української культури у світі. Вестимуть ефір Ігор Шавро та Євгеній Агарков. Гостями будуть військові.

Журналісти «Суспільне Новини» відзначатимуть цей Новий рік на позиції військових  біля Бахмута. В ефір вийде  репортаж про те, як українські військові зустрічають 2023 рік.  Також канал покаже підсумкові сюжети про економічні втрати та здобутки року, як Україну посилювали партнери та хто надихав українців цьогоріч.

Інші канали групи покажуть документальні фільми про роль української культури у світі та музичні марафони, симфонічний концерт на радіо та історії про те, як захисники зустрічають Новий рік на передовій й чого чекають від року наступного. Увечері 31 грудня «Суспільне. Культура» покаже кілька пісенних програм: «Боже, Україну збережи!», «Країна пісень», «Твоя музика» (Алла Кудлай, Ілларія, Павло Доскоч, Алла Попова, Андрій Заліско). Останній проєкт триватиме до четвертої ранку 1 січня, коли в ефір вийде концерт Анатолія Говорадла та гурту Svityaz Band. Вранці першого січня після хвилини мовчання за загиблими воїнами канал покаже літургію Православної церкви України і месу Римсько-католицької церкви України.

Далі в ефірі будуть концерти і документальні фільми, прем’єри яких Суспільне презентувало наприкінці 2022 року: «У пошуках Сковороди» і «Щедрик проти “русского мира”». Окрім цього вийде «Країна пісень», концерт «Новорічна пісенна садиба», документальна програма «Вертеп» і фільм «Северин Наливайко. Остання битва».

Головне фото: «1+1 media»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду