Актор із США озвучив український фільм «Наперекір усьому» за можливість збирати кошти для ЗСУ

Актор із США озвучив український фільм «Наперекір усьому» за можливість збирати кошти для ЗСУ

14 Грудня 2022
1528
14 Грудня 2022
15:44

Актор із США озвучив український фільм «Наперекір усьому» за можливість збирати кошти для ЗСУ

1528
Айзек Лієв Шрайбер відгукнувся на пропозицію Об’єднання українських продюсерів, однак від гонорару за роботу в проєкті відмовився. Натомість актор попросив дозволу на використання фільму для збору коштів.
Актор із США озвучив український фільм «Наперекір усьому» за можливість збирати кошти для ЗСУ
Актор із США озвучив український фільм «Наперекір усьому» за можливість збирати кошти для ЗСУ

Актор Айзек Лієв Шрайбер озвучив документальний фільм «Наперекір усьому» (Against All Odds: The Failure Of Russia's Blitzkrieg). Про це повідомляє пресслужба Об’єднання українських продюсерів, що є виробником стрічки.

Замість гонорару Шрайбер висунув умову: із цим фільмом він збиратиме кошти для потреб української армії. «Це глибоко зворушило нас усіх, режисера Артема Литвиненка і всіх продюсерів. Адже це означає, що наші цінності співпадають з цінностями мільйонів людей у багатьох країнах світу. Це дає нам велику надію», — коментує виконавчий продюсер фільму Ігор Сторчак.

Режисер стрічки Артем Литвиненко відзначив, що під час озвучування актор зберігав нейтральність у подачі тексту. Шрайбер був максимально залучений до адаптації англійського тексту, зробивши його ближчим англомовному глядачеві. «Фільм оживає, коли в нього з'являється голос. Лієв Шрайбер був максимально залучений у процес, йому не байдуже все, що відбувається в Україні. Він нещодавно відвідав Київ і все бачив на власні очі, тож у нього є враження і розуміння, про що він читає в цьому кіно», — говорить Артем Литвиненко.

Артем Литвиненко та Лієв Шрайбер

Сам Лієв Шрайбер каже, що фільм відгукується йому щодо хроніки війни. «Я відреагував на просту, чітку хронологію вторгнення. Важко було повірити, що за нашого життя ми станемо свідками сухопутної війни, тому спостерігати за її еволюцією в яскравих деталях — це безцінне нагадування про крихкість нашої демократії та лють, з якою українці захищають свою власну територію», — розповів актор.

Запис закадрового тексту фільму робили в Mirrortone Studios у Нью-Йорку. Як відзначає ОУП, команда студії «з великим ентузіазмом» долучилася до роботи: «Якщо ми можемо хоч якось допомогти, підсилити голос людей в Україні, які борються за своє право на життя, ми зробимо свій внесок», — сказав представник Mirrortone Studios Джей Ротман.

Айзек Лієв Шрайбер

Про зйомки фільму «Наперекір усьому» стало відомо у липні. Стрічка має на меті розповісти, як Україні вдалося не лише зірвати «бліцкриг» від «другої армії світу», а й завдати агресору поразки під Києвом. Проєкт створює ОУП у співпраці з компанією Gingers Media за підтримки Центру оборонних стратегій України.

Знімальна група проїхала весь шлях російської армії від кордону до Київської області, поспілкувалася з безпосередніми свідками окупації та захисниками, які обороняли Гостомель, Ірпінь, Мощун. Крім цього, творці стрічки провели аналіз ситуації, обговоривши її з міністром оборони України Олексієм Резніковим, колишнім міністром оборони України Андрієм Загороднюком і міжнародними експертами, серед яких колишній командувач військами НАТО в Європі Бен Годжес, колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, а також Анжей Фальковський, який відповідав за реформу польської армії за стандартами НАТО.

Прем'єру фільму ОУП планує на 2023 рік.

Об’єднання українських продюсерів у березні 2022 року створили сім українських теле- та кінопродюсерів: Володимир Бородянський, Дар'я Легоні-Фіалко, Алла Липовецька, Марина Квасова, Ігор Сторчак, Віктор Мирський та Ірина Заря. Їхньою метою є створення фільмів про війну в Україні. Окрім вже завершених документальних фільмів («Маріуполь. Втрачена надія», «Дев'ять життів», «HOPEBAHNHOF. Берлін», «Втрачений дім»), ОУП має у виробництві ще десять документальних («Against All Odds» та інші) фільмів та один художній («Stay online»).

Фото: ОУП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду