Виконавець ролі Люка Скайвокера розпочав збір коштів на дрони для ЗСУ

Виконавець ролі Люка Скайвокера розпочав збір коштів на дрони для ЗСУ

17 Грудня 2022
1925
17 Грудня 2022
10:20

Виконавець ролі Люка Скайвокера розпочав збір коштів на дрони для ЗСУ

1925
Раніше американський актор Марк Гемілл підтримав ініціативу United24, виступивши її амбасадором.
Виконавець ролі Люка Скайвокера розпочав збір коштів на дрони для ЗСУ
Виконавець ролі Люка Скайвокера розпочав збір коштів на дрони для ЗСУ

Американський актор Марк Гемілл, який зіграв джедая у «Зоряних війнах», розпочав збір коштів для Збройних сил України. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ці кошти Гемілл хоче переказати на купівлю десяти потужних дронів-розвідників RQ-35 Heidrun данського виробництва. Крім того, радіосистема RQ-35 Heidrun здатна протистояти радіоелектронній боротьбі росіян, розповів Федоров.

У своєму відеозверненні виконавець ролі Люка Скайвокера нагадав, що супергерої надихають людство. А зараз супергероями, на його думку, є ті, хто допомагає українцям.

«Чого вчать нас фільми? Фільми вчать нас, що у найважчі часи, коли зло нападає на добро, коли темрява нападає на світло, супергерої завжди приходять на допомогу. Але в житті все не так, як у кіно. Не існує жодних супергероїв у плащах, лицарів-джедаїв, машин часу або чарівних паличок. Натомість є мільйони реальних людей, які простистоять справжньому злу. І всі вони потребують реальної підтримки. Ми можемо їм допомогти, — сказав актор. — Підтримайте сміливих українців, які протистоять злу. Долучайтесь до збору коштів на 10 дронів Heidrun для розвідувальних місій. Кожна ваша пожертва наближає перемогу світла над темрявою та робить кожного з нас трішечки справжнім супергероєм!».

Як відзначив Федоров, навесні ЗСУ вже отримали 25 таких розвідувальних дронів, а нова партія розширить можливості захисту України. 

Нагадаємо, окрім Марка Гемілла, серед амбасадорів United24 є також спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна та Олександр Усик, креативний директор Balenciaga Демна, американський актор Айзек Лієв Шрайбер, гурт Imagine Dragons, співачка та акторка Барбра Стрейзанд, астронавт Скотт Келлі та історик Тімоті Снайдер.

Раніше Лієв Шрайбер висловив бажання озвучити  український фільм «Наперекір усьому» без гонорару. Натомість він попросив можливості збирати кошти для ЗСУ, звертаючись у своїй волонтерській діяльності до цієї стрічки. «Наперекір усьому»  фокусується на тому, як Україні вдалося не лише зірвати «бліцкриг» від «другої армії світу», а й завдати агресору поразки під Києвом. Проєкт створює Об'єднання українських продюсерів у співпраці з компанією Gingers Media за підтримки Центру оборонних стратегій України.

Фото: кадр із фільму «Зоряні війни»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1925
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду