detector.media
05.12.2022 22:57
«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана
«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана
Їх підозрюють у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів

Як повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро в Одесі, було затримано трьох осіб «за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів». Також повідомляється, що ці особи причетні до створення злочинної організації, яка «взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом». У повідомленні НАБУ імена затриманих не називають. За інформацією «Української правди», яку видання отримало від власних джерел у правоохоронних органах, йдеться про колишнього депутата Верховної Ради Олександра Грановського та його партнера по бізнесу Бориса Кауфмана.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять готелі, медіаактиви та інвестиційні проєкти. У 2013 році Vertex United придбала у UMH group Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус», куди входили журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна» та сайт focus.ua. Також Грановському та Кауфману належав одеський телеканал «РІАК». У 2016 році «Фокус» перепродали Анатолію Євтухову, який був співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group («Шансон», «Любимое радио», «Бізнес-радіо» та DJFM). Канал «РІАК» зараз належить забудовнику Аднану Ківану.

Олександр Грановський – ексдепутат Верховної Ради. Він є бізнес-партнером Кауфмана та разом з ним володіє Vertex Hotel Group, яка керує готелями в Одесі. 

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY