В уряді США призначили координатора з енергетичної допомоги Україні

В уряді США призначили координатора з енергетичної допомоги Україні

9 Листопада 2022
913
9 Листопада 2022
21:55

В уряді США призначили координатора з енергетичної допомоги Україні

913
Джеффрі Пайєтт, який у 2013-2016 роках був послом США в Україні, знову на зв’язку.
В уряді США призначили координатора з енергетичної допомоги Україні
В уряді США призначили координатора з енергетичної допомоги Україні

Держдепартамент США призначив помічника держсекретаря Джеффрі Пайєтта координатором з надання допомоги у відновленні української енергетичної інфраструктури. Раніше Пайєтт очолював напрям міжнародної енергетичної політики та програми допомоги Департаменту. Про це під час брифінгу повідомив речник Держдепу Нед Прайс

Міжвідомча група працюватиме з міжнародними партнерами через механізм G7 для надання необхідного обладнання та допомоги для ремонту, обслуговування та зміцнення українського енергетичного сектору протягом цієї зими. Державний департамент США координуватиме свою роботу з Міністерством енергетики, Міністерством оборони, Агентством США з міжнародного розвитку та американською Радою національної безпеки.

Серед першочергових завдань — вивчення запитів та потреб енергетичної інфраструктури в Україні. Уряд Сполучених Штатів допомагатиме і обладнанням, і ресурсами. Окрім відновлення енергооб'єктів, буде вживати заходів для захисту енергетичної інфраструктури.

Російські обстріли об'єктів української енергосистеми призвели до масштабних ушкоджень «Укренерго». Деякі об’єкти повністю знищено і відновити їх неможливо, потрібно заново будувати. Обстріли енергосистеми в Україні обходяться в сотні мільйонів доларів, каже виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

На думку колишного командувача Сухопутних сил США Бена Годжеса, росіяни атакують енергомережу, сподіваючись вигнати мільйони українців до Європи. Це має спонукати європейські уряди тиснути на Україну, щоб вона пішла на переговори з РФ.

Фото: Slovoidilo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
913
Читайте також
08.11.2022 10:00
Орест Білоскурський
Інна Сергієнко
для «Детектора медіа»
3 908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду