Оголошено конкурс грантів «Журналістика впливу»

Оголошено конкурс грантів «Журналістика впливу»

8 Листопада 2022
1195
8 Листопада 2022
15:13

Оголошено конкурс грантів «Журналістика впливу»

1195
Середня сума наданого фінансування — 25 тисяч доларів.
Оголошено конкурс грантів «Журналістика впливу»
Оголошено конкурс грантів «Журналістика впливу»

«Медійна програма в Україні» Internews-USAID запрошує українські медіаорганізації, незалежні медіа та організації громадянського суспільства до подання проєктних пропозицій на конкурс «Журналістика впливу».

«У конкурсі перевага надаватиметься медіакомпаніям і виробникам контенту, які пропонують партнерство з місцевими активістами та громадськими групами або інші види творчої співпраці з різними секторами з метою сприяння прогресу у сфері фокуса. Журналістика рішень є одним із прикладів підходу, коли журналісти не лише визначають проблему та описують її, але також намагаються знайти приклади того, де рішення були знайдені, або способи об’єднати осіб, які приймають рішення, та громадян для розв'язання проблеми», — ідеться у повідомленні.

Особлива увага приділятиметься проєктам та партнерам у Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Сумській та Запорізькій областях.

Проєкти повинні шукати можливості для розв'язання однієї чи кількох із нижченаведених проблем:

  • журналістські розслідування, які збирають докази дій, що можуть становити або сприяти воєнним злочинам і злочинам проти людяності або іншим серйозним порушенням;
  • теми гендерної рівності, які українці хотіли б краще висвітлювати: підвищені ризики, котрі мають жінки під час війни, захищаючи себе та свою родину; пов'язане з війною насильство щодо жінок; проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені жінки та біженки та шляхи їх подолання; жінки в конфлікті: військова служба, політика, дипломатія, волонтерство;
  • забезпечити висвітлення важливих новин та корисної для громадськості інформації українськими медіа, у тому числі про нещодавно звільнені території;
  • місцеві журналісти-розслідувачі володіють необхідними навичками, щоб використовувати відкриті дані інноваційними способами, створювати звіти, які забезпечують підзвітність уряду та підвищувати прозорість, особливо щодо витрат на реконструкцію, оскільки ці зусилля починають збільшуватися;
  • налагоджувати співпрацю між журналістами-розслідувачами, неурядовими медіаорганізаціями, організаціями громадянського суспільства, непов’язаними з медіа, та антикорупційними агенціями для досягнення впливу;
  • посилити центри журналістських розслідувань та журналістські розслідування регіональними медіа;
  • заохочувати більше журналістів підвищувати свій досвід в особливих сферах інтересу для громадськості, наприклад, дезінформація, пов’язана зі здоров’ям та пандемією, висвітлення економічних та фінансових тем, судової проблематики та правосуддя тощо;
  • підтримувати контент, створений членами маргіналізованих груп та для них;
  • підтримувати міжрегіональні проєкти (таких як спільне вироблення контенту або його обмін), які ведуть до більшого партнерства та корисного міжрегіонального діалогу.

Цей грантовий конкурс є цілеспрямованим, але гнучким механізмом, який надає можливості для розробки інноваційних, експериментальних короткострокових проєктів. Відбір проєктів ґрунтуватиметься на здатності заявників продемонструвати конкретні досягнення, які демонструють вплив у медіасекторі.

Середня сума наданих грантів становитиме близько 25 000 доларів США для проєктів тривалістю до шести місяців, але відбіркова комісія розглядатиме більші заявки на довший період, якщо вони будуть добре обґрунтовані.

Internews заохочує новостворені організації подавати пропозиції. Якщо ваша організація новачок у впровадженні медіапроєктів, ви можете згадати інші релевантні проєкти, які ви виконали, вказавши компетенцію основних співробітників і консультантів, відповідальних за реалізацію запропонованого проєкту.

Проєктні пропозиції разом із бюджетом мають бути надіслані англійською та українською мовами  двома окремими файлами на електронну адресу UA-MPU@internews.org до 28 листопада 18:00 (за київським часом). У темі листа вкажіть: «USAID-Internews Impactful Reporting».

Нагадаємо, допомогу на суму 894 280 гривень отримають громадські організації та ініціативні групи в межах третього етапу грантової програми «КримSOS».

Фото: Romain Dancre з Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1195
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду