МЗС відповіло меру латвійського міста, який звинуватив Україну в бучанській трагедії та назвав Крим «російським»

МЗС відповіло меру латвійського міста, який звинуватив Україну в бучанській трагедії та назвав Крим «російським»

7 Листопада 2022
832
7 Листопада 2022
12:10

МЗС відповіло меру латвійського міста, який звинуватив Україну в бучанській трагедії та назвав Крим «російським»

832
Олег Ніколенко, МЗС: На щастя, висловлювання цього маргінального діяча не відображають ні офіційної позиції дружньої для нас Латвії, ані поглядів абсолютної більшості латвійців (на фото — мер Даугавпілса Андрейс Елксніньш).
МЗС відповіло меру латвійського міста, який звинуватив Україну в бучанській трагедії та назвав Крим «російським»
МЗС відповіло меру латвійського міста, який звинуватив Україну в бучанській трагедії та назвав Крим «російським»

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відповів на заяви мера латвійського міста Даугавпілс Андрейса Елксніньша про «російський» Крим та відповідальність України та США за трагедію в Бучі.

«Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини Росії в Україні. Не дивно, що його політична сила опинилася на узбіччі політики за підсумками останніх виборів до Сейму Латвії. На щастя, висловлювання цього маргінального діяча не відображають ані офіційної позиції дружньої для нас Латвії, ані поглядів абсолютної більшості латвійців, які не лише щиро співчувають, але й активно допомагають Україні в її боротьбі проти російської агресії», – написав Ніколенко у фейсбуці.

Елксніньш представляє партію «Злагода», яка відстоює інтереси російської меншини у Латвії.  

В етері телепрограми «Kāpēc» він назвав Крим «російським». На запитання, чи законно півострів «включили» до складу Росії, Елксніньш сказав: «Я думаю, що це можна буде обговорювати після глибшого аналізу. Звичайно, є багато дискусій щодо цього».

Мер Даугавпілса заявив, що після окупації Криму чимало західних держав продовжили співпрацю з Росією. Відповідальність за загибель людей у Бучі він поклав на Росію, Україну та США.

«У всьому, що сталося, однозначно відповідальність несуть і Росія, і Україна, і США. Відповідальність за події та ситуацію несуть усі, і в першу чергу дипломати, тому що коли дипломати програють у дипломатії, армія діє. Так було завжди. І в цій ситуації це поразка дипломатії», – цитує інтерв’ю Елксніньша ВВС News Україна. 

Мер також уникнув відповіді на питання, чи сподівається він на перемогу України у війні, і заявив, що переможців у війні не буде.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України. ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії, планомірно звільняючи українські землі від російської окупації.

Росіяни не дотримуються правил ведення війни, обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Зокрема, місто Буча, яке розташоване під Києвом, майже місяць перебувало під окупацією росіян. Ворожі війська вийшли з Бучі на початку квітня, після цього в містечку знайшли масові поховання цивільних, яких вбили росіяни. Військовослужбовці збройних сил РФ катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Скріншот відео: delfi.lv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
832
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
534 дн. тому
Наші сварливі корумповані кожного дня 24/7 моніторять весь світ, де є привід для сварки. Коли ці істоти працюють? Хоч на віщо їм працювати? Вони на всьому готовому забезпеченні від багатих європейських лузерів. Не дивно що погладшавший у комфорті гопнік Данілов розробляє для Оксан тури на Росію плюндрувати могили плювками. Поки їх чоловіки займуться розпилом репарацій і майна російських Буратін.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду