Радбез ООН відхилив російську резолюцію про «біолабораторії в Україні»

Радбез ООН відхилив російську резолюцію про «біолабораторії в Україні»

3 Листопада 2022
2523
3 Листопада 2022
10:04

Радбез ООН відхилив російську резолюцію про «біолабораторії в Україні»

2523
Посол США Лінда Томас-Грінфілд заявила, що резолюція, яку пропонує Росія, «заснована на дезінформації, нечесності, недобросовісності та повній відсутності поваги до Радбезу ООН».
Радбез ООН відхилив російську резолюцію про «біолабораторії в Україні»
Радбез ООН відхилив російську резолюцію про «біолабораторії в Україні»

У середу, 2 листопада, Рада безпеки ООН не підтримала російський проєкт резолюції про створення комісії з розслідування «військово-біологічної діяльності США на території України».

Про це повідомляє «Укрінформ».

За проєкт проголосували Росія і Китай, проти – США, Велика Британія та Франція. Утрималися десять непостійних членів (Ірландія, Норвегія, Албанія, Індія, Бразилія, Мексика, Кенія, Гана, Габон, ОАЕ). Нагадаємо, загалом у Раді безпеки ООН 15 членів.

Посол США Лінда Томас-Грінфілд заявила, що резолюція, яку пропонує Росія, «заснована на дезінформації, нечесності, недобросовісності та повній відсутності поваги до Радбезу ООН».

Перед голосуванням заступник постпреда Росії Дмитро Полянський назвав резолюцію «важливою віхою», яка покаже, чи готовий Радбез «діяти відповідно до міжнародного права».

«Це віха для російського обману та брехні. І світ це бачить», – цитує Томас-Грінфілд The Washington Post.

Росія постійно поширює фейки про те, що Україна нібито розробляє зброю масового ураження, зокрема ядерну та біологічну.

Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу зателефонував главам оборонних відомств США, Великої Британії, Туреччини, Франції і заявив «про можливі провокації з боку України із застосуванням "брудної бомби"». Жодних доказів Шойгу і загалом російська влада не надали. 26 жовтня фейк про «брудну бомбу» повторив російський диктатор Путін.

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав неправдивими заяви Росії щодо того, нібито Україна має можливості застосувати «брудну бомбу».

Читайте також: 

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не має «брудної бомби», а Росія, можливо, сама готується застосувати таку зброю на полі бою.

Президент України Володимир Зеленський спростував закиди росіян і також припустив, що слова Шойгу можуть свідчити про підготовку Кремля до використання цієї зброї.

«Брудна бомба» – це суміш звичайної вибухівки з радіоактивними порошком або дробинками. Після вибуху радіоактивний матеріал розсіюється на навколишню територію. «Брудна бомба» не може створити атомний вибух і не є ядерною зброєю. 

Фото: United Nations Photo/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2523
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду