«Дом» запускає проєкт власного виробництва про літературу

«Дом» запускає проєкт власного виробництва про літературу

2 Листопада 2022
1200
2 Листопада 2022
19:04

«Дом» запускає проєкт власного виробництва про літературу

1200
Ведучим буде Володимир Остапчук.
«Дом» запускає проєкт власного виробництва про літературу
«Дом» запускає проєкт власного виробництва про літературу

У суботу, 5 листопада, об 11:00 на телеканалі «Дом» відбудеться прем’єра проєкту власного виробництва про українську літературу. Про це повідомляє пресслужба каналу.

Пізнавальна програма матиме назву «Ліс рук!» та орієнтуватиметься на школярів середніх та старших класів. Ведучим програми буде Володимир Остапчук.

За форматом «Ліс рук!» – це вікторина «в легкій ігровій формі» за матеріалами про життя і творчість найвідоміших українських письменників. Під час програми «шкільний клас» протягом 45 хвилин «уроку» шукатиме відповіді на запитання експертів, розгадуватиме ребуси, ставитиме запитання експертам тощо.

Кожен випуск програми буде присвячений відомому українському письменникові чи письменниці. У тематичних блоках ітиметься про їхнє життя та творчість, кохання, хобі, вподобання, корисні й не дуже звички.

«Сьогодні спостерігаємо хвилю інтересу до української культури й літератури і серед самих українців, і серед іноземців. Ми б дуже хотіли використати цю хвилю, щоб по-новому відкрити наших класиків для такого непростого глядача, як підліток», – каже генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська. Вона переконана, що проєкт буде цікавий не лише школярам, а й усім, хто хоче знати більше про українських письменників.

Ведучий Володимир Остапчук налаштований на сучасний формат пізнавальних випусків. «Захотілося зробити урок української літератури таким нестандартним і пізнавальним, щоб діти відчули наших класиків ближчими до себе, сучасними, модними, топовими, як зараз кажуть. Щоб не запитували, а навіщо нам це все, а розуміли: що більше ви читатимете українську літературу, то краще ви знатимете себе», – говорить ведучий.

Прем’єрний випуск нового проєкту телеканалу «Дом» буде присвячений Лесі Українці. Зокрема, глядачі дізнаються, чому Леся Українка не зреклася російського громадянства. Програму можна буде дивитися не лише щосуботи об 11:00 в ефірі каналу «Дом», а й на його сайті та на YouTube-майданчику каналу.

Нагадаємо, на початку осені «Дом» перестав транслювати спільний телемарафон «Єдині новини» та змінив формат. Тепер це не російськомовний канал для мешканців окупованих територій, а цілком україномовний «інструмент комунікації» з переселенцями. У вересні в ефірі телеканалу стартував проєкт #Муз_Оборона про пісні, народжені війною.

Фото надала пресслужба телеканалу «Дом»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Читайте також
21.09.2022 12:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду