На каналі «Дом» виходитиме проєкт власного виробництва #Муз_Оборона

На каналі «Дом» виходитиме проєкт власного виробництва #Муз_Оборона

14 Вересня 2022
1355
14 Вересня 2022
20:52

На каналі «Дом» виходитиме проєкт власного виробництва #Муз_Оборона

1355
Героями перших випусків стануть репер Артем Лоік та співачка Абіє, а також лідер рок-гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин.
На каналі «Дом» виходитиме проєкт власного виробництва #Муз_Оборона
На каналі «Дом» виходитиме проєкт власного виробництва #Муз_Оборона

У суботу 17 вересня, о 17:30, на каналі «Дом» стартує проєкт #Муз_Оборона про пісні, народжені війною. Про подробиці програми власного виробництва розповіла пресслужба каналу.

Проєкт виходитиме щосуботи та щонеділі о 17:30 на каналі «Дом», а також на сайті та на YouTube-каналі «Дом». За форматом, глядачі з перших вуст дізнаватимуться історію створення пісень, почують про особистий досвід війни виконавців. Їх розповідатимуть самі учасники #Муз_оборони, ведучих у студії не передбачається.

«Сьогодні, коли країна б’ється з російською навалою, музика й пісня стали ще одним фронтом нашої боротьби, ще однією лінією захисту, — йдеться в концепції проєкту. — Наші музиканти не припиняють співати про те, що болить, підіймати бойовий дух, оплакувати полеглих, шанувати героїв, підтримувати, єднати, допомагати, через пісню знайомити світ з Україною і створювати нові композиції з вірою в перемогу та незламність нашого народу».

Від початку повномасштабного вторгнення музичні гурти та виконавці створили десятки пісень про велику війну.

Учасниками прем’єрних випусків #Муз_оборони став дует Артема Лоіка та Абіє, лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин. Вони розповіли, де і як зустріли війну, про свої втрати, переосмислення минулого та повернення до творчості.

«Я дуже багато написав за ці місяці. Випускав тільки те, що знайде відгук не лише в мене, але і в людини, яка взагалі не слухає реп, якій зараз важко. Я орієнтувався на військових, і це було вперше», — каже під час випуску програми Артем Лоік.

Валерій Харчишин розповів українцям про свої почуття, коли його старший син повідомив, що піде служити, про те, як змінились їхні взаємини. «Для мене це було дуже несподівано. Я намагався не плакати, триматися як батько і не заплакати. Я сказав: "Ти дорослий, сину. Це твоя країна і це твій вибір". Коли я побачив його втретє після початку служби, до мене вийшов мужній чоловік. Мужності в його очах було більше, ніж у моїх», — говорить музикант.

Також лідер гурту «Друга ріка» пригадав, як у перші дні війни намагався звертатися до родичів, знайомих, колег у Росії. У підсумку, створив композицію «Чи ти чув». «Словами цієї пісні фактично говорив один з воїнів "Азовсталі". Він говорив про відмінність росіян від нас. Що ми вміємо жити, чути, любити, бачити. В цьому різниця. Для мене співати зараз — це значить, що я живу тут і тепер», — говорить Валерій Харчишин.

Нагадаємо, з 14 вересня на каналі «Дом» виходитиме проєкт інтерв’ю «Точка опори» з ведучою Світланою Леонтьєвою. 

Ілюстрація — телеканал «Дом»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Читайте також
21.09.2022 12:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 133
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду