«Лікувати пацієнта вже запізно». Росія в ООН поширила фейк про «бойових комарів» американців

«Лікувати пацієнта вже запізно». Росія в ООН поширила фейк про «бойових комарів» американців

28 Жовтня 2022
4156
28 Жовтня 2022
19:48

«Лікувати пацієнта вже запізно». Росія в ООН поширила фейк про «бойових комарів» американців

4156
На заяви Росії відреагував голова Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, «лікувати там пацієнтів вже запізно».
«Лікувати пацієнта вже запізно». Росія в ООН поширила фейк про «бойових комарів» американців
«Лікувати пацієнта вже запізно». Росія в ООН поширила фейк про «бойових комарів» американців

Постійний представник Росії в ООН Василь Нєбєнзя на засіданні Радбезу поширив новий фейк про нібито американських «бойових комарів» – переносників небезпечних інфекцій.

Як повідомляє LIGA. net, пропагандист знову заявив про «українські військові біолабораторії» та стверджує, що на тимчасово окупованій території Херсонської області нібито «знайшли три безпілотники з місткостями по 30 літрів».

Їх, як фантазують у Росії, можуть використовувати для розпилення деяких «біоагентів». Після цього Нєбєнзя перейшов до того, що у США нібито є запатентований «дрон для перенесення заражених небезпечним вірусом комарів».

За словами росіянина, такий безпілотник «транспортує в заданий район контейнер з великою кількістю комарів — переносників інфекцій і вивільняє їх», і під час укусу комарі «інфікують людей збудниками особливо небезпечних захворювань».

На заяви Нєбєнзі відреагував голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Бойові комарі, брудні бомби... Лікувати там пацієнтів вже запізно. Потрібно повернути їх в палату під назвою росія та ізолювати»,написав Єрмак у телеграмі.

Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу зателефонував главам оборонних відомств США, Великої Британії, Туреччини, Франції і заявив «про можливі провокації з боку України із застосуванням "брудної бомби"». Жодних доказів Шойгу і загалом російська влада не надали. 26 жовтня фейк про «брудну бомбу» повторив російський диктатор Путін.

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав неправдивими заяви Росії щодо того, нібито Україна має можливості застосувати «брудну бомбу».

Читайте також: 

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не має «брудної бомби», а Росія, можливо, сама готується застосувати таку зброю на полі бою.

Президент України Володимир Зеленський спростував закиди росіян і також припустив, що слова Шойгу можуть свідчити про підготовку Кремля до використання цієї зброї.

«Брудна бомба» – це суміш звичайної вибухівки з радіоактивними порошком або дробинками. Після вибуху радіоактивний матеріал розсіюється на навколишню територію. «Брудна бомба» не може створити атомний вибух і не є ядерною зброєю. 

«Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення Росії фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію. Детальніше про це – у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду