ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай

ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай

28 Жовтня 2022
1769
28 Жовтня 2022
12:47

ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай

1769
За версією прокуратури, Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст Веремій в ніч на 19 лютого 2014 року.
ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай
ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай

Шевченківський райсуд Києва закрив справу щодо обвинуваченого у вбивстві журналіста В' ячеслава Веремія Павла Бялая, у зв’язку зі смертю підсудного.

Таке рішення 27 жовтня ухвалив суд присяжних на чолі з суддею Оксаною Голуб, повідомляє видання Watchers.

Павло Бялай був «правою рукою» ватажка тітушок Юрія Крисіна. Йому інкримінували: п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою); ч. 2 ст. 296 ККУ (групове хуліганство); ч. 2 ст. 15 ККУ (замах на вчинення злочину); ст. 340 ККУ (Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів); ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю).

За версією прокуратури, Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст  Веремій в ніч на 19 лютого 2014 року.  Однак, смертельний постріл у Веремія, за версією прокуратури, зробив інший учасник групи тітушок — Джалал Алієв, який зараз переховується.

9 серпня 2021 року Шевченківський суд відпустив Бялая з-під варти під нічний домашній арешт.

27 жовтня адвокатка Бялая Тетяна Охрімчук  просила закрити справу у зв’язку зі смертю обвинуваченого, вона додала копію свідоцтва про смерть на підтвердження своїх слів.

«Смерть настала 13 вересня 2022 року. Матір Бялая надавала мені оригінал свідоцтва щодо смерті. Вона заявила в усній формі, що не має бажання розгляду питання щодо подальшої реабілітації померлої особи», – сказала захисниця.

Прокурор Володимир Мізерний підтримав клопотання адвокатки: «Ми перевіряли факт його смерті у відповідному реєстрі. Смерть підтверджено. Свідоцтво надане. Тому заперечень немає».

Не була проти і дружина  вбитого журналіста Світлана Кирилаш.

Обставини смерті в суді не оголошувались. Прокурор  зауважив, що дана інформація належить до медичної і має зберігатись у таємниці. Суд задовольнив клопотання захисниці і закрив справу.

У коментарі Watchers потерпіла Світлана Кирилаш зазначила, що прагнула аби звершилося правосуддя.

«Сказати, що задоволена, не можу, бо, звісно, хотілося довести процес до фіналу, щоб звершилося правосуддя. Але треба бути реалістами: так, як працює Шевченківський суд, що засідання (відбуваються) раз на два місяці, і постійно якісь затримки, переважно з боку захисту, то Бялай міг, уже й отримавши термін, його не сидіти, бо на той час уже б відбув повністю. Те, що життя покарало, – може, щось у цьому і є, хоча, на жаль, бачимо, що не завжди й не з усіма працює», – наголосила вона.

Журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий «тітушками» (серед них був Крисін та Бялай) і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Фото: «Адвокатська дорадча група»/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1769
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду