У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія

У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія

10 Червня 2021
2739
10 Червня 2021
16:33

У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія

2739
Сквер Веремія буде в Деснянському районі.
У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія
У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія

Депутати Київської міської ради 10 червня підтримали рішення про присвоєння безіменному скверу в Деснянському районі Києва імені В’ячеслава Веремія, героя Небесної сотні та журналіста газети «Вести», якого вбили в ніч на 19 лютого 2014 року.

Сквер Веремія буде на території між будинками на проспекті Володимира Маяковського, 15-Б та вулиці Оноре де Бальзака, 14.

Нагадаємо, журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був побитий і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Слідчі впевнені, що стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст, витягував його з машини та бив Павло Бялай. Ще одним нападником, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін. У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми. Верховний Суд 10 вересня 2019 року підтвердив вирок у вигляд позбавлення волі строком на п’ять років Юрію Крисіну. Суд не задовольнив касаційну скаргу адвокатів Юрія Крисіна, які просили залишити в силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким їхнього підзахисного було засуджено умовно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2739
Читайте також
19.02.2016 17:25
Леся Карлова
для «Детектора медіа»
2 365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду