detector.media
28.10.2022 12:47
ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай
ЗМІ: Помер обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія Павло Бялай
За версією прокуратури, Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст Веремій в ніч на 19 лютого 2014 року.

Шевченківський райсуд Києва закрив справу щодо обвинуваченого у вбивстві журналіста В' ячеслава Веремія Павла Бялая, у зв’язку зі смертю підсудного.

Таке рішення 27 жовтня ухвалив суд присяжних на чолі з суддею Оксаною Голуб, повідомляє видання Watchers.

Павло Бялай був «правою рукою» ватажка тітушок Юрія Крисіна. Йому інкримінували: п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою); ч. 2 ст. 296 ККУ (групове хуліганство); ч. 2 ст. 15 ККУ (замах на вчинення злочину); ст. 340 ККУ (Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів); ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю).

За версією прокуратури, Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст  Веремій в ніч на 19 лютого 2014 року.  Однак, смертельний постріл у Веремія, за версією прокуратури, зробив інший учасник групи тітушок — Джалал Алієв, який зараз переховується.

9 серпня 2021 року Шевченківський суд відпустив Бялая з-під варти під нічний домашній арешт.

27 жовтня адвокатка Бялая Тетяна Охрімчук  просила закрити справу у зв’язку зі смертю обвинуваченого, вона додала копію свідоцтва про смерть на підтвердження своїх слів.

«Смерть настала 13 вересня 2022 року. Матір Бялая надавала мені оригінал свідоцтва щодо смерті. Вона заявила в усній формі, що не має бажання розгляду питання щодо подальшої реабілітації померлої особи», – сказала захисниця.

Прокурор Володимир Мізерний підтримав клопотання адвокатки: «Ми перевіряли факт його смерті у відповідному реєстрі. Смерть підтверджено. Свідоцтво надане. Тому заперечень немає».

Не була проти і дружина  вбитого журналіста Світлана Кирилаш.

Обставини смерті в суді не оголошувались. Прокурор  зауважив, що дана інформація належить до медичної і має зберігатись у таємниці. Суд задовольнив клопотання захисниці і закрив справу.

У коментарі Watchers потерпіла Світлана Кирилаш зазначила, що прагнула аби звершилося правосуддя.

«Сказати, що задоволена, не можу, бо, звісно, хотілося довести процес до фіналу, щоб звершилося правосуддя. Але треба бути реалістами: так, як працює Шевченківський суд, що засідання (відбуваються) раз на два місяці, і постійно якісь затримки, переважно з боку захисту, то Бялай міг, уже й отримавши термін, його не сидіти, бо на той час уже б відбув повністю. Те, що життя покарало, – може, щось у цьому і є, хоча, на жаль, бачимо, що не завжди й не з усіма працює», – наголосила вона.

Журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий «тітушками» (серед них був Крисін та Бялай) і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Фото: «Адвокатська дорадча група»/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY