detector.media
27.10.2022 12:36
Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю
Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю
Влада Литви заявила, що Собчак може перебувати у країні протягом 90 діб.

Російська телеведуча Ксенія Собчак вʼїхала до Литви як громадянка Ізраїлю. Про це повідомив директор департаменту держбезпеки Литви Дарюс Яунішкіс  в етері радіостанції Ziniu Radijas.

«Вона знаходиться в Литві, як громадянці Ізраїлю з ізраїльським паспортом їй не потрібна віза. Вона може знаходитись тут, якщо я не помиляюся, 90 діб. Так, ми підтверджуємо цей факт»,цитує етер з Яунішкісом Delfi.

26 жовтня російські пропагандисти повідомили про виїзд Собчак з Росії, за їхніми даними, телеведуча перетнула російсько-білоруський кордон, а вже з Мінська потрапила до Литви.  

26 квітня в будинку Собчак в Московській області провели обшук, який нібито пов'язаний із кримінальною справою проти соратника Собчак Кирила Суханова, якого затримали напередодні. 26 жовтня стало відомо про затримання у цій же справі колишнього головного редактора журналу Tatler Аріана Романовського, відомого учасника московського світського життя.

Собчак назвала затримання Суханова переслідуванням ЗМІ: «До нас нема за що докопатися, і це їх дратує. Вони постійно затримують моїх журналістів. Тепер вони взялися за Кирила і шиють йому справу».

Телеведуча володіє медіахолдингом, куди входить видання «Осторожно, новости»  та власний YouTube-канал «Оcторожно, Собчак».

У 2018 році Собчак балотувалась на посаду президента Росії. Батьком Собчак був Анатолій Собчак, –  мер Санкт-Петербурга у 1990-ті роки. Російський диктатор Путін у ті роки був заступником Анатолія Собчака.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY