У Мінкульті відбулася зустріч послів «Великої сімки» з представниками українських медіагруп

У Мінкульті відбулася зустріч послів «Великої сімки» з представниками українських медіагруп

25 Жовтня 2022
973
25 Жовтня 2022
13:37

У Мінкульті відбулася зустріч послів «Великої сімки» з представниками українських медіагруп

973
Участь узяли представники телемарафону «Єдині новини» та «FreeДом».
У Мінкульті відбулася зустріч послів «Великої сімки» з представниками українських медіагруп
У Мінкульті відбулася зустріч послів «Великої сімки» з представниками українських медіагруп

24 жовтня у Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулася зустріч послів «Великої сімки» з представниками українських медіагруп, які мовлять в телемарафоні «Єдині новини» та «FreeДом». Про це поінформував твіттер групи підтримки реформ G7:

Ішлося про роботу телемарафонів та координацію зусиль задля протидії російській пропаганді та дезінформації, повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Після початку повномасштабного вторгнення в Україну витрати Росії на медіа значно зросли. Попри санкції в ЄС, канал Russia Today досі доступний в решті країн світу. А в самому ЄС ще досі мовлять Россия1, Первый канал, НТВ, РенТВ. Російська пропаганда – це загроза для всього світу. Крім того, світ вперше зіткнувся з багатьма явищами, зокрема з відвертим ядерним тероризмом», — ідеться у повідомленні.

«Нам вкрай важливо знати, що ми разом з нашими партнерами діємо в унісон задля протидії російській пропаганді та дезінформації. Я звернувся до своїх колег й представників G7, а також Європейської комісії, аби сформувати спільний порядок денний, зокрема й зустрічі у форматі ініціативи "Інформаційний Рамштайн". Хочу підкреслити, що боротьба з російською пропагандою, їхніми наративами – це те, з чим бореться наш марафон, який працює 24/7», – сказав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Послам G7 презентували поточні результати роботи інформаційних телемарафонів «FreeДом» та «Єдині новини». Контент для останнього створюють Національна суспільна телерадіокомпанія України, три медіахолдинги (1+1 Media, Starlight Media та Inter Media Group), а також телеканал «Рада». 

«Ми справді відчуваємо себе сильними, коли знаємо, що маємо спільний порядок денний з нашими партнерами. Ми хочемо, щоб цей порядок денний не був тільки українським, а був світовим. Вважаю, що ми боремось спільно і переможемо разом. І немає нічого кращого, якщо те спільне, що ми відчуваємо, ми зможемо зробити візуальним і конкретнішим завдяки підтримці наших партнерів», – зазначив Олександр Богуцький, СЕО SLM.

Серед учасників обговорення були: Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні; Лариса Ґаладза, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні; Джеффрі Анісман, радник з питань зв'язків з громадськістю посольства Сполучених Штатів Америки в Україні; Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні; Франческо Песке, тимчасовий повірений у справах Посольства Італійської Республіки в Україні; Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні; Мацуда Кунінорі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні; Ремі Дюфло, тимчасовий повірений у справах Представництва Європейського Союзу в Україні; Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України; Олександр Богуцький, СЕО SLM; Олена Мартинова, CMO Starlight.media; Микола Чернотицький, голова правління Суспільного мовника; Андрій Таранов, член правління  Суспільного мовника; В'ячеслав Мієнко, член правління, заступник генерального директора «1+1 медіа»; Владислав Матяш, телеканал «Рада»; Юлія Островська, генеральний директор ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», а також онлайн приєдналась Ганна Безлюдна, керівник «ІнтерМедіаГруп». 

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
973
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
520 дн. тому
Посли G7 запросили тільки провладних монополістів єдинників? Саме такий формат "демократії" підтримується на догоду корупційних чинуш? То он як виглядає єдина демократія!!! Прийти до влади збрехав виборцям, роздати посади друзям, дати друзям монополію на управління країною, не спровокувати війну, перевершити в корупції минулого, ... Все це на догоду єдиній демократії?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду