ПАРЄ розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів – Кравчук

ПАРЄ розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів – Кравчук

24 Жовтня 2022
763
24 Жовтня 2022
11:23

ПАРЄ розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів – Кравчук

763
Євгенія Кравчук: У резолюції українська делегація акцентує увагу на тому, що діяльність російських медіа є частиною воєнних злочинів.
ПАРЄ розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів – Кравчук
ПАРЄ розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів – Кравчук

Заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, представниця «Слуги народу» Євгенія Кравчук повідомила, що ПАРЄ розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів.

В інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» Кравчук повідомила, що розгляд ініційованої Україною резолюції про притягнення до відповідальності російських пропагандистів та про протидію знищенню культурної ідентичності під час воєн може відбуватися протягом року.

«Протягом року (може відбутися розгляд резолюцій у ПАРЄ. – ДМ). Вони щойно стартували. Зазвичай робота над ними триває щонайменше рік. Гадаю, що в рамках цього ми проведемо слухання в ПАРЄ у відповідних комітетах. Важливо долучити якнайбільше депутатів із різних країн, тобто щоб вони не просто за рік проголосували за резолюцію, а й почули правду. Я хочу запросити також і українських журналістів на ці слухання», – сказала Кравчук.

Кравчук пояснила, що в резолюції стосовно роспропагандистів українська делегація має намір акцентувати на тому, що діяльність російських медіа є частиною воєнних злочинів.

У резолюції про протидію знищенню культурної ідентичності під час воєн йдеться не лише про знищення певних культурних та релігійних цінностей, а й про те, «коли викидають українські книги з бібліотек, зі шкіл, позбавляють дітей можливості навчатися українською мовою, про депортацію дітей із України на територію Росії».

«Це впливає і є фактично частиною геноциду», – наголосила Кравчук.

Парламентарка додала, що пропагандисти обов’язково мають опинитися на лаві підсудних. 

2 вересня об'єднання українських медіа, журналістів та громадських організацій Медіарух звернулось до світових медіаасоціацій із закликом засудити російських пропагандистів, які відкрито говорять про необхідність вбивати українців, виправдовують воєнні злочини російської армії, дезінформацію російського населення та світової спільноти.

7 вересня українські медійники закликали світову спільноту притягнути до відповідальності російських пропагандистів, які несуть відповідальність за варварські злочини в Україні так само, як і безпосередні їх виконавці – російські військові та їхнє командування. 

У серпні Асоціація польських журналістів закликала судити російських пропагандистів як воєнних злочинців.

Президент України Володимир Зеленський нагадав російським пропагандистам, які виправдовують злочини російської армії в Україні, про долю їхнього «колеги» часів Третього рейху, антисеміта Юліуса Штрайхера, що був страчений за заклики до геноциду. 

Фото: Yevheniya Kravchuk/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
763
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду