Подоляк про пропагандистів, які закликали до ударів по Україні: Мають сидіти із сумним обличчям на лаві підсудних

Подоляк про пропагандистів, які закликали до ударів по Україні: Мають сидіти із сумним обличчям на лаві підсудних

11 Жовтня 2022
922
11 Жовтня 2022
11:52

Подоляк про пропагандистів, які закликали до ударів по Україні: Мають сидіти із сумним обличчям на лаві підсудних

922
Михайло Подоляк: Якщо залишити зло непокараним, несправедливість буде множитися по всьому світу.
Подоляк про пропагандистів, які закликали до ударів по Україні: Мають сидіти із сумним обличчям на лаві підсудних
Подоляк про пропагандистів, які закликали до ударів по Україні: Мають сидіти із сумним обличчям на лаві підсудних

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголошує на необхідності судити російських пропагандистів, які закликали до ударів по Україні та раділи їх наслідкам.

«У всіх столицях мають зрозуміти одну річ: Росія має програти. Кремль має пройти через трибунал. Пропагандисти, які закликали до ударів по містах України, мають сидіти із сумним обличчям на лаві підсудних. Якщо залишити зло непокараним, несправедливість буде множитися по всьому світу», – написав Подоляк у твіттері.

Вночі та вранці 10 жовтня росіяни завдали масованих ракетних ударів по Україні, зокрема по Києву, Запоріжжю, Полтавській, Львівській, Дніпропетровській області.

Унаслідок ракетної атаки росіян по Києву пошкоджені заклади культури та освіти у центрі міста. 11 жовтня Національна поліція повідомила, що через масований ракетний удар в Україні загинули 19 людей, 108 отримали поранення.  

Міністерство оборони України запевнило, що Росія буде покарана за ракетні удари по всій Україні, які призвели до загибелі та поранень українців.

Президент Володимир Зеленський звернувся до нації у зв’язку з масованою ракетною атакою росіян проти України.

За словами президента, у росіян дві мішені – енергооб'єкти та люди. Президент закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та перебувати в укриттях.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що російські війська випустили 75 ракет по Україні, 41 ракета була знищена ППО. 

Російська пропаганда, яка раніше закликала до масованих ракетних ударів по містах України, відверто раділа наслідкам російського терору проти цивільних українців та інфраструктури українських міст. 

Зокрема, російська пропагандистка Маргарита Симоньян після цих терористичних атак написала у телеграмі: «А ось і "ответка" прийшла».  Мовляв, це «відплата» Росії за вибух на незаконно збудованому Кримському мосту, за організацією якого, на думку росіян, стоїть Україна.

Нагадаємо, 8 жовтня на незаконно збудованому Кримському мосту стався вибух, частина конструкції обвалилася. Окупанти заявили, що підрив об'єкта є спецоперацією спецслужб України. Однак Україна офіційно не підтверджувала/не спростовувала проведення відповідної спецоперації.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що вибух на Кримському мосту влаштували самі російські спецслужби.

2 вересня об'єднання українських медіа, журналістів та громадських організацій Медіарух звернулось до світових медіаасоціацій із закликом засудити російських пропагандистів, які відкрито говорять про необхідність вбивати українців, виправдовують воєнні злочини російської армії, дезінформацію російського населення та світової спільноти.

7 вересня українські медійники закликали світову спільноту притягнути до відповідальності російських пропагандистів, які несуть відповідальність за варварські злочини в Україні так само, як і безпосередні їх виконавці – російські військові та їхнє командування. 

У серпні Асоціація польських журналістів закликала судити російських пропагандистів як воєнних злочинців.

Президент України Володимир Зеленський нагадав російським пропагандистам, які виправдовують злочини російської армії в Україні, про долю їхнього «колеги» часів Третього рейху, антисеміта Юліуса Штрайхера, що був страчений за заклики до геноциду. 

Фото: Ганна Мамонова/Бабель

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
922
Читайте також
29.06.2022 10:00
Вікторія Заблоцька
«Детектор медіа»
2 107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду