Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка

Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка

16 Жовтня 2022
3535
16 Жовтня 2022
14:00

Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка

3535
Вулиця Романа Ратушного в Києві буде тільки тоді, коли в столиці майорітиме синьо-жовтний прапор, сказав захисник України, батько Романа. Він закликав робити все можливе, аби наблизити перемогу і не втрачати на фронті найкращих українців.
Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка
Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка

Військовий, журналіст та громадський діяч Тарас Ратушний вважає, що українські тележурналісти правильно висвітлюють події на фронті, адже нерозголошення інформації дає українській армії «значну перевагу». Про це він сказав під час інтерв'ю для ютуб-проєкту «Незламні», на якому поділився спогадами про активіста, захисника України Романа Ратушного.

«На дуже багатьох ділянках фронту йде справжня рубка. Про це не скажуть в новинах, що, можливо, добре. Тому що добре, що ми навчилися, коли потрібно тримати язика за зубами, не висвітлювати наші успіхи, десь, можливо, неуспіхи. Це дає нам дуже значну перевагу: ми просуваємося вперед і рано чи пізно ми звільнимо свою землю, крок за кроком», – сказав Тарас Ратушний.

Також він нагадав, що в цій рубці щодня гинуть найкращі з українців. Тарас Ратушний закликав до наближення перемоги, аби зберегти обдарованих людей для країни. 

Раніше Генштаб пояснив правила обережності, яких необхідно дотримуватися поширюючи інформацію.

Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, армія просить медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ. Ще в березні в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду