detector.media
16.10.2022 14:00
Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка
Тарас Ратушний: У новинах не кажуть, що на фронті йде справжня рубка
Вулиця Романа Ратушного в Києві буде тільки тоді, коли в столиці майорітиме синьо-жовтний прапор, сказав захисник України, батько Романа. Він закликав робити все можливе, аби наблизити перемогу і не втрачати на фронті найкращих українців.

Військовий, журналіст та громадський діяч Тарас Ратушний вважає, що українські тележурналісти правильно висвітлюють події на фронті, адже нерозголошення інформації дає українській армії «значну перевагу». Про це він сказав під час інтерв'ю для ютуб-проєкту «Незламні», на якому поділився спогадами про активіста, захисника України Романа Ратушного.

«На дуже багатьох ділянках фронту йде справжня рубка. Про це не скажуть в новинах, що, можливо, добре. Тому що добре, що ми навчилися, коли потрібно тримати язика за зубами, не висвітлювати наші успіхи, десь, можливо, неуспіхи. Це дає нам дуже значну перевагу: ми просуваємося вперед і рано чи пізно ми звільнимо свою землю, крок за кроком», – сказав Тарас Ратушний.

Також він нагадав, що в цій рубці щодня гинуть найкращі з українців. Тарас Ратушний закликав до наближення перемоги, аби зберегти обдарованих людей для країни. 

Раніше Генштаб пояснив правила обережності, яких необхідно дотримуватися поширюючи інформацію.

Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, армія просить медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ. Ще в березні в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY