Телеканал «Київ» скаржиться на «булінг від псевдоактивістів»

Телеканал «Київ» скаржиться на «булінг від псевдоактивістів»

14 Жовтня 2022
5990
14 Жовтня 2022
14:37

Телеканал «Київ» скаржиться на «булінг від псевдоактивістів»

5990
На телеканалі покарали не лише журналістку, а й тих, хто пропустив сюжет з перевіркою телефона порушника комендантської години в ефір.
Телеканал «Київ» скаржиться на «булінг від псевдоактивістів»
Телеканал «Київ» скаржиться на «булінг від псевдоактивістів»

На телеканалі вважають, що сюжет, де журналістка почала ставити питання порушнику комендантської години щодо контенту на його смартфоні та піддала його осуду — це «ніякий не системний факап, а жахлива помилка», та скаржаться на «булінг від псевдоактивістів».

Про це йдеться у відповіді на лист-запит «Детектора медіа» до телеканалу за підписом Любові Больбух із відділу стратегічних комунікацій та PR.

«Ми ще раз приносимо вибачення герою цього сюжету та суспільству. Журналістка, яка робила цей сюжет, порушила передусім стандарти "Києва", її відсторонено на невизначений термін, її майбутнє на "Києві" обговорюється. Вона отримала травматичний досвід, нехай із запізненням, але усвідомила свою неправоту й готова вибачитися», — ідеться у відповіді.

Також, згідно з відповіддю, покарали й тих, хто випустив сюжет в ефір.

«Шеф репортерів, випусковий редактор, smm та продюсер – усі, хто проґавив зміст – отримали адміністративне покарання. А головне – цей випадок став для нас важливим уроком, який навчив бути не просто уважними, а прискіпливими щодо роботи своєї та своїх колег, адже в ефірі немає "чужих сюжетів". Розслідування з’ясувало, що це ніякий не системний факап, а жахлива помилка», — зазначено у відповіді.

Разом із тим, на телеканалі поскаржилися на «булінг від групи псевдоактивістів».

«При цьому, на жаль, ми бачимо, що новий "Київ", який витримав майже все, враховуючи ракетні удари практично на сусідній вулиці, гіпермонополізацію інформаційного простору, все ще живий і залишився не провладним або опозиційним, а є чи не єдиним майданчиком, де вільно обговорюються всі точки зору, та, схоже, є також кісткою в горлі певної групи псевдоактивістів. Ми готові до конструктивної критики і вдячні глядачам та колегам за неї, але в даному разі канал зазнає реального булінгу. Вони вимагають "покарати", "звільнити", ліквідувати канал, а дехто взагалі пропонує ввести в нас попередню цензуру! Приїхали», — зазначено у тексті відповіді.

Нагадаємо, 7 жовтня в ефір каналу вийшов репортаж «Нічні вартові» про порушників комендантської години у співпраці зі столичними патрульними. Під час спілкування з порушником-юнаком авторка матеріалу Анжеліка Музиченко почала йому ставити питання щодо контенту на його смартфоні та піддала його осуду за приватне відео.

Спочатку на це відреагували у соцмережах. Після резонансу телеканал «Київ» вибачився за цей матеріал та за поведінку медійниці. Її відсторонили від роботи.

Фото: телеканал «Київ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду