Телеведучий Сергій Смальчук розпочав флешмоб «Ні русні!»

Телеведучий Сергій Смальчук розпочав флешмоб «Ні русні!»

10 Вересня 2022
3032
10 Вересня 2022
12:41

Телеведучий Сергій Смальчук розпочав флешмоб «Ні русні!»

3032
«Телевізійники мають почати з себе. Не може громадянська позиція стояти нижче за професійну», — сказав Сергій Смальчук у коментарі «Детектору медіа».
Телеведучий Сергій Смальчук розпочав флешмоб «Ні русні!»
Телеведучий Сергій Смальчук розпочав флешмоб «Ні русні!»

Ведучий телерадіокомпанії «Київ» Сергій Смальчук оголосив про акцію для очищення інформаційного простору від росіян.

До цього його спонукав власний досвід, коли, під час ефіру ведучого «випадково з'явився хороший росіянин, щоб коментувати щось по королеві Великої Британії». У своєму зверненні Сергій Смальчук перепросив за цей випадок і наголосив, що «хороших росіян» не визнає: «Будь-які їхні слова чи дії спрямовані на те, щоб своїми руками створити Росію після Путіна, а простіше кажучи, пройти по трупах українців в оці післяпутінські кабінети».

Ведучий закликав не запрошувати росіян до участі в ефірах українських телеканалів:

«Я кажу «ні русні». Я закликаю колег-журналістів, акторів, музикантів, політиків і всіх інших, хто не воює зараз з росіянами з автоматами в руках, починати очищення українського інформаційного — медійного, культурного, політичного, будь-якого — простору від громадян Російської Федерації».

Для цієї акції ведучий обрав хештег #НІрусні та запропонував  підтримати його позицію у соцмережах.

Телевізійники мають почати з себе, сказав Сергій Смальчук у коментарі «Детектору медіа». «Проблема в тому, що ми брешемо самі собі. Журналісти звинувачують людей, які, так чи інакше, тягнуть сюди "русскій мір", а самі часом робимо те ж саме. А глядач споживає те, що йому дають. Не може наша громадянська позиція стояти нижче за професійну», — сказав ведучий.

Нагадаємо, Українські медійники закликали світову спільноту притягнути до відповідальності російських пропагандистів, які несуть відповідальність за варварські злочини в Україні так само, як і російські військові та їхнє командування. Як ідеться в зверненні, Ольга Скабеєва, Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Маргарита Симоньян – лише фронтмени зграї брехунів, які прикидаються журналістами. За ними стоять сотні, якщо не тисячі, працівників геббельсівської машини сучасності.

Заява відкрита  для підписів. Долучитися можна, надіславши  електронну адресу info@detector.media  у форматі ім’я/прізвище/організація(медіа).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду