Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО

Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО

12 Жовтня 2022
1178
12 Жовтня 2022
21:13

Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО

1178
Обмеження щодо їхніх активів діятимуть 10 років.
Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО
Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски. Про це йдеться в указі №694/2022, опублікованому на сайті глави держави.

Санкції передбачають блокування активів. Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаску тимчасово позбавили права користуватися та розпоряджатися їхнім майном, а також активами, якими вони можуть керувати через фізичних чи юридичних осіб.

Президент дав доручення Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити питання про запровадження ними таких обмежувальних заходів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року було введено в дію санкції РНБО проти низки осіб, що співпрацюють з Росією. Зокрема, в цьому переліку фігурують Янукович та Курченко.

9 вересня 2019 року Печерський райсуд Києва передав в управління АРМА медіаактиви бізнесмена-втікача часів Януковича, власника «Українського медіахолдингу» Сергія Курченка. Зокрема, в управління АРМА передали майно, майнові та корпоративні права групи «Український медіахолдинг» (UMH), радіостанції «Голос столиці», Lounge FM і Radio Next, «Авторадіо», «Ретро ФМ»; юридичні особи порталів Bigmir.net, I.ua, Tochka.net; видавничий дім УМХ і його видання «Теленеделя», «Аргументы и факты в Украине», «КП в Украине», «Корреспондент», «Деньги.ua», «Команда», «За рулем»; друкарню «Укрполіграфмедіа», низку рекламних агенцій і сейлзхаусів, мереж розповсюдження преси (у тому числі «Твоя преса»).

Фото: Офіс президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1178
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кецко Сергей
509 дн. тому
Та пока вы сопли будете жевать, то мы всё с Илюшей распродадим и спиздим????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду