detector.media
12.10.2022 21:13
Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО
Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО
Обмеження щодо їхніх активів діятимуть 10 років.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски. Про це йдеться в указі №694/2022, опублікованому на сайті глави держави.

Санкції передбачають блокування активів. Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаску тимчасово позбавили права користуватися та розпоряджатися їхнім майном, а також активами, якими вони можуть керувати через фізичних чи юридичних осіб.

Президент дав доручення Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити питання про запровадження ними таких обмежувальних заходів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року було введено в дію санкції РНБО проти низки осіб, що співпрацюють з Росією. Зокрема, в цьому переліку фігурують Янукович та Курченко.

9 вересня 2019 року Печерський райсуд Києва передав в управління АРМА медіаактиви бізнесмена-втікача часів Януковича, власника «Українського медіахолдингу» Сергія Курченка. Зокрема, в управління АРМА передали майно, майнові та корпоративні права групи «Український медіахолдинг» (UMH), радіостанції «Голос столиці», Lounge FM і Radio Next, «Авторадіо», «Ретро ФМ»; юридичні особи порталів Bigmir.net, I.ua, Tochka.net; видавничий дім УМХ і його видання «Теленеделя», «Аргументы и факты в Украине», «КП в Украине», «Корреспондент», «Деньги.ua», «Команда», «За рулем»; друкарню «Укрполіграфмедіа», низку рекламних агенцій і сейлзхаусів, мереж розповсюдження преси (у тому числі «Твоя преса»).

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY