Зеленський підписав указ про відмову від перемовин із Путіним

Зеленський підписав указ про відмову від перемовин із Путіним

4 Жовтня 2022
1606
4 Жовтня 2022
11:41

Зеленський підписав указ про відмову від перемовин із Путіним

1606
Володимир Зеленський констатував неможливість проведення переговорів із російським диктатором Путіним.
Зеленський підписав указ про відмову від перемовин із Путіним
Зеленський підписав указ про відмову від перемовин із Путіним

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо відмови від переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Відповідний указ, датований 30 вересня, опубліковано на сайті Офісу президента. У цьому документі є п’ять положень:

  1. Констатувати неможливість проведення переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним;
  2. Схвалити текст спільного звернення президента України, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра до Організації Північноатлантичного договору;
  3. Кабінету міністрів України підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії Російської Федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної та колективної підготовки українських військовослужбовців;
  4. В умовах ескалації з боку Російської Федерації Кабінету міністрів України забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.
  5. Рекомендувати Верховній Раді України з метою підвищення стійкості держави прискорити прийняття відповідних законопроєктів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку Російської Федерації.

Рішення РНБО було ухвалено у відповідь на спробу Росії анексувати українські території.

30 вересня президент Зеленський провів термінове засідання РНБО, на ньому розглянули питання про «забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору».

Члени РНБО розглянули питання про чергові спроби анексії території України та ескалацію збройної агресії з боку Російської Федерації. 

30 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про нібито «приєднання» до РФ тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.  

Також російський диктатор на тлі поразок російських військ вимагає від України «припинити вогонь та повернутися до переговорів».

Після розгрому російських військ на Харківщині Кремль нашвидкуруч організував «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України.

Україна заявила, що жодні дії РФ не вплинуть на політику визволення територій, які окупували росіяни, західні лідери також заявили, що не визнають фейкових «референдумів».

30 вересня президент Зеленський оголосив про те, що Україна подає заявку на пришвидшений вступ до НАТО. 

Також Зеленський у зверненні до українців заявив, що Україна готова вести перемовини лише з іншим президентом Росії.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду