Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки

Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки

10 Вересня 2022
1025
10 Вересня 2022
10:25

Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки

1025
В усьому світі кінопрокатники відчули наслідки пандемії, яка позначилася на кількості прем'єр.
Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки
Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки

Літній сезон кінопрокату в Північній Америці завершився з падінням прибутків. Про це пише «Інтерфакс» з посиланням на The Wall Street Journal.

Сукупні збори кінотеатрів у літній сезон, згідно з даними Comscore, склали 3,43 мільярди доларів. Це найменший з 2001 року показник. У 2020-21 роках робота кінотеатрів в США фактично зупинилася, а через обмеженння зйомок у широкий прокат вийшли лише 22 стрічки (у 2019 році — 42). «Коли пропозиції просто не вистачає, коли фільми, що можуть зацікавити аудиторію, не виходять один за одним, галузь втрачає імпульс, а кінобізнес — галузь, яка працює на імпульсі», — коментує старший аналітик Comscore Пол Дергарабедян.

Найбільші касові збори — у бойовика «Топ Ґан: Меверік», який зібрав $701 млн у північноамериканському прокаті. На другому місці — супергеройський екшн «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля» (понад $400 млн). «Світ Юрського періоду: Панування», «Бетмен» та анімаційний фільм «Міньйони: Грювітація» зібрали понад $300 млн кожний.

До кінця поточного року у США очікують на вихід ще кількох блокбастерів. Серед них — «Чорний Адам», «Чорна Пантера: Ваканда назавжди», «Дивний світ» та «Аватар: Шлях води».

Через повномасштабне вторгнення росіян кінозали, розташовані у торгівельних центрах Києва й Харкова, були пошкоджені або зруйновані, деякі опинились на  окупованій території — наприклад, у Херсоні. Відновлювати роботу кінотеатри почали наприкінці березня. Запускались із повторами, а також фільмами, які були в прокаті до початку повномасштабної війни: «Форсаж 9», «Веном 2», «007: Не час помирати», «Джентельмени», «Кліффорд», «Uncharted: Незвідане», «Падіння Місяця», «Вийду за тебе», «Стоп Земля».

Фото: кадр з фільму «Топ Ґан: Меверік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду