detector.media
10.09.2022 10:25
Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки
Наслідки пандемії коронавірусу: кінопрокат у США втрачає прибутки
В усьому світі кінопрокатники відчули наслідки пандемії, яка позначилася на кількості прем'єр.

Літній сезон кінопрокату в Північній Америці завершився з падінням прибутків. Про це пише «Інтерфакс» з посиланням на The Wall Street Journal.

Сукупні збори кінотеатрів у літній сезон, згідно з даними Comscore, склали 3,43 мільярди доларів. Це найменший з 2001 року показник. У 2020-21 роках робота кінотеатрів в США фактично зупинилася, а через обмеженння зйомок у широкий прокат вийшли лише 22 стрічки (у 2019 році — 42). «Коли пропозиції просто не вистачає, коли фільми, що можуть зацікавити аудиторію, не виходять один за одним, галузь втрачає імпульс, а кінобізнес — галузь, яка працює на імпульсі», — коментує старший аналітик Comscore Пол Дергарабедян.

Найбільші касові збори — у бойовика «Топ Ґан: Меверік», який зібрав $701 млн у північноамериканському прокаті. На другому місці — супергеройський екшн «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля» (понад $400 млн). «Світ Юрського періоду: Панування», «Бетмен» та анімаційний фільм «Міньйони: Грювітація» зібрали понад $300 млн кожний.

До кінця поточного року у США очікують на вихід ще кількох блокбастерів. Серед них — «Чорний Адам», «Чорна Пантера: Ваканда назавжди», «Дивний світ» та «Аватар: Шлях води».

Через повномасштабне вторгнення росіян кінозали, розташовані у торгівельних центрах Києва й Харкова, були пошкоджені або зруйновані, деякі опинились на  окупованій території — наприклад, у Херсоні. Відновлювати роботу кінотеатри почали наприкінці березня. Запускались із повторами, а також фільмами, які були в прокаті до початку повномасштабної війни: «Форсаж 9», «Веном 2», «007: Не час помирати», «Джентельмени», «Кліффорд», «Uncharted: Незвідане», «Падіння Місяця», «Вийду за тебе», «Стоп Земля».

Фото: кадр з фільму «Топ Ґан: Меверік»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY