В Українському домі створили Кінопростір

В Українському домі створили Кінопростір

2 Червня 2022
2180
2 Червня 2022
21:45

В Українському домі створили Кінопростір

2180
Проєкт реалізовано за участі досвідчених менеджерок кінотеатрального бізнесу, Людмили Горделадзе і Наталії Соболєвої.
В Українському домі створили Кінопростір
В Українському домі створили Кінопростір

В Українському домі з наступного тижня будуть проводити кінопокази та культурні й індустріальні заходи. Тут відкривається «Кінопростір», що є спільним проєктом Українського дому, Української кіношколи та компанії «Арт-об’єкт», керівником якої є Наталія Соболєва, яка тривалий час була директоркою кінотеатру «Кінопанорама». Про це повідомляється у пресрелізі проєкту.

Кураторами «Кінопростору» будуть Людмила Горделадзе, Альона Тимошенко та Олексій Ананов.

Кіноменеджерка Людмила Горделадзе, яка тривалий час очолювала кінотеатр «Жовтень», опіуватиметься індустрійною програмою. Кінопродюсерка та керівниця Української кіношколи (Ukrainian Film School) Альона Тимошенко займатиметься публічними заходами. Журналіст Олексій Ананов куруватиме діалогову платформу.

Слоган проєкту — «Кіно зі смаком Свободи!»

8 червня у «Кінопросторі» відбудеться три заходи. Це зустріч «Українське кіно у фокусі світу», прем’єра фільму Дмитра Томашпольського «Простір» за участі знімальної групи, а також меморіальний показ стрічки Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». До нього долучаться актриса Лариса Кадочнікова, кінознавець Сергій Тримбач та інші спеціальні гості.

«Кінематограф – це універсальна, доступна усім мистецька мова, яка допомагає зафіксувати час та показати і допомогти зрозуміти нас світові і нам самим. Український Дім, який однією із своїх функцій бачить створення сприятливого середовища для діалогу, побудови партнерства та динамічного розвитку суспільства, запрошує усіх зацікавлених до співпраці у межах нового проєкту», – каже директорка Українського дому Ольга Вієру.

«Щаслива, що Український дім приймає у свою творчу родину велике мистецтво кіно і кіноспільноту. Сподіваюся на підтримку нашого проєкту з боку киян, любителів кіно, нових глядачів, усіх тих, хто зацікавлений у розвитку української духовної культури. Чекаємо вас на сеансах Кінопростору і на його творчих заходах, яких буде багато», – коментує Людмила Горделадзе.

На випадок повітряної тривоги у «Кінопросторі» перериватимуть сеанси. «Адміністратор скерує глядачів до укриття, що знаходиться у цьому ж приміщенні. Після закінчення тривоги сеанс продовжується або ви обираєте з адміністратором інший сеанс для відвідування», – йдеться у повідомленні проєкту.

Нагадаємо, 12 травня в Україні почали відновлювати роботу кінотеатри. Менеджери кажуть про те, що це затратний бізнес, який під час війни зазнає додаткових складнощів.

Фото з фейсбук-сторінки Українського дому

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2180
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду