Два українські фільми здобули гран-прі фестивалю артхаусного кіно в Батумі BIAFF-2022

Два українські фільми здобули гран-прі фестивалю артхаусного кіно в Батумі BIAFF-2022

26 Вересня 2022
1568
26 Вересня 2022
17:56

Два українські фільми здобули гран-прі фестивалю артхаусного кіно в Батумі BIAFF-2022

1568
Це «Клондайк» і «Поки тут тихо».
Два українські фільми здобули гран-прі фестивалю артхаусного кіно в Батумі BIAFF-2022
Два українські фільми здобули гран-прі фестивалю артхаусного кіно в Батумі BIAFF-2022

На міжнародному фестивалі артхаусного кіно в Батумі BIAFF-2022 українські фільми перемогли і в повнометражному, і в короткометражному конкурсах. Про це повідомляють організатори фестивалю.

«Клондайк» Марини Ер Горбач здобув гран-прі міжнародного кокурсу. Крім того, фільм Марини Ер Горбач переміг у номінації «Найкращий режисер», обійшовши в основному конкурсі яскраву стрічку Сосо Бліадзе «Моя кімната». «Це кіно, яке стало потрясінням для пуританської Грузії», – ділилися відгуками глядачі фестивалю.

Нагадаємо, стрічку «Клондайк» знято у співпраці Туреччини та України. За сюжетом, події фільму розгортаються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. 

У колекції призів «Клондайка» гран-прі кінофестивалю Heimat Europa Filmfestspiele в Німеччині ,  гран-прі на 48-го Seattle International Film Festival у США, приз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022. 

Тим часом, на Приштинському міжнародному кінофестивалі у Косово «Клондайк» став «Найкращим повнометражним фільмом» міжнародного конкурсу Global cinema та нагороджений відзнакою Media award від журі, у складі якого визнані журналісти балканського регіону, повідомляє «Артхаус Трафік».

Також в основному конкурсі було вручено такі нагороди: «Найкращий актор» – Амір Агай, фільм «Чотири стіни», кінорежисер Бахман Гобаді – Туреччина/Великобританія, 2021.

«Найкраща жіноча роль» – Маріам Хундадзе,фільм «Моя кімната» кінорежисер Сосо Бліадзе - Грузія, Німеччина, 2022.

Міжнародне журі очолював польський кінорежисер Лех Маєвський (Польща). До його складу увійшли: Кармен Грей (Німеччина), Лаша Халваші, Ніно Базіліа та Гела Баблуані (Грузія). На фестивалі Леху Маєвському було вручено спеціальний приз за особливий внесок у кінематограф.

Творча група фільму «Поки тут тихо». Фото з фейсбук-сторінки Валерії Сочивець

Ще одне гран-прі, у короткометражному конкурсі, у фільму «Поки тут тихо» Новруза Хікмета й Олена Подолянко. Кінематографісти знімали фільм у березні 2022 року та поділилися своїми думками про велику війну.

Batumi International Art-House Film Festival (BIAFF) розпочав роботу в 2006 році. Засновником і організатором є «Batumi Art-house ARGANI».

Фото з фейсбук-сторінки кінофестивалю BIAFF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1568
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду