detector.media
15.08.2022 22:10
Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні
Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні
Репортеру Міхалу Пшедлацькому пощастило лишитися живим під час зйомок евакуації мешканців Київщини.

На сайті Megogo можна переглянути фільм польського документаліста, репортера телеканалу TVN Міхала Пшедлацького «Залишаючи Ірпінь». У стрічці зафіксувано події на Київщині періоду тимчасової російської окупації. 

Зокрема у фільмі йдеться про те, як місцеві мешканці сприйняли повномасшатбне вторгнення росіян і як намагалися врятуватися. «Початок російського вторгнення в Україну. Люди намагаються евакуюватися під обстрілами, ризикуючи будь-якої миті бути покаліченими чи вбитими. У своєму репортажі журналіст розповідає про життя мирного населення в місті з абсолютно знищеною інфраструктурою. Серед іншого він демонструє кадри місцевого зруйнованого мосту, яким встигли врятувати чимало життів під час бомбардувань. Журналіст розповів про українську армію та тероборону, а також про волонтерів, які ризикували життям заради незнайомих людей», – йдеться в анотації до стрічки.

Міхал Пшедлацький приїхав до України, аби розповісти про війну зблизька. Готував репортажі із зони бойових дій, один з яких має назву «Кільце довкола Києва. Україна або смерть». Знімав події довкола Бучі та в Ірпені.

У своїх інтерв’ю репортер висловлював своє захоплення «силою українців, відданістю, готовністю захищати Батьківщину, проливати свою кров».«Це може змінити кожну людину, дати їй певну перспективу», – вважає польський журналіст. А ще, за його словами, українці в усьому сприяли йому у зйомках, коли дізнавалися, він із Польщі. Допомагало й те, що репортер звик швидко знаходити контакт зі своїми героями.

Фото з фейсбук-сторінки Міхала Пшедлацького 

Міхал Пшедлацький – лауреат польської журналістської премії Grand Press. Автор документальних фільмiв, зокрема «Алеппо. Нотатки з темряви», «Історії, розказані вітром» (2014). Висвітлював кризові теми в Бірмі, Пакистані, Сомалі й на Шрі-Ланці.

Нагадаємо, 13 березня в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машина, в якій вони перебували, потрапила під обстріл російських силовиків. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY