Рада має ухвалити закон «Про медіа» восени – Євгенія Кравчук

Рада має ухвалити закон «Про медіа» восени – Євгенія Кравчук

2 Серпня 2022
1220
2 Серпня 2022
11:24

Рада має ухвалити закон «Про медіа» восени – Євгенія Кравчук

1220
Євгенія Кравчук: «До 1 грудня закон має бути підписаний президентом Володимиром Зеленським».
Рада має ухвалити закон «Про медіа» восени – Євгенія Кравчук
Рада має ухвалити закон «Про медіа» восени – Євгенія Кравчук

Заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що восени Верховна Рада має ухвалити закон «Про медіа» у двох читаннях.

Про це Кравчук сказала під час круглого столу «Новий закон про медіа – крок до імплементації  рекомендацій Єврокомісії в рамках отримання Україною статусу країни-кандидата ЄС», який відбувся в агенції «Укрінформ».

«Рада має ухвалити закон "Про медіа" у двох читаннях восени, а до 1 грудня закон має бути підписаний президентом Володимиром Зеленським. Після цього буде оцінка ЄС», – сказала Кравчук.

Вона додала, що переговори про вступ України до ЄС не розпочнуться, поки Рада не ухвалить закон. Також, за словами Кравчук, закон «Про медіа» є продовженням процесу деолігархізації.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов заявив, що Рада Європи готова зробити експертизу закону, якщо буде відповідний запит. Ньорлов вважає, що закон створить єдину комплексну базу, яка забезпечить регульоване медіасередовище.

«Новий закон покликаний посилити незалежність та ефективність роботи медіарегулятора. Ми говоримо про незалежність національного регулювання та сприяння розвитку суспільного мовника в Україні. Ми чекаємо з нетерпінням на співпрацю і працюватимемо над оцінкою вашої роботи. У питанні незалежності регулятора ми маємо спільні погляди. Цей закон передбачає кращий захист неповнолітніх, посилення незалежності медіарегулятора. Рада Європи готова надати експертну підтримку у впровадженні закону», – сказав Стен Ньорлов.

27 липня нардепи фракції «Слуга народу» запропонували нову редакцію законопроєкту «Про медіа», який був зареєстрований у Верховній Раді наприкінці 2019 року. 19 травня 2020 року парламент відправив проєкт на повторне перше читання. Узгодження медійного законодавства України з Директивою ЄС про аудіовізуальні медіапослуги є однією з вимог для вступу України до ЄС. Запропонований у 2019 році, а нині оновлений законопроєкт має стати комплексним документом, що замінить кілька медійних законів. На необхідності його відкритого обговорення та ухвалення наполягають медійники та громадські організації.

«Детектор медіа» провів опитування експертів та медіагруп про основні зміни в новій редакції. Читайте першу частину опитування – за цим посиланням, другу частину – тут.

Фото: Yevheniya Kravchuk/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду